Mihai Tudose: Am ajuns să facem un referendum, să vedem dacă un copil, de 8 Martie, îi ia lui maică-sa un ruj sau o spumă de bărbierit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Mihai Tudose a spus, la dezbaterea din Parlament pe proiectul legislativ privind  autonomia Ţinutului Secuiesc, că pe teme de acest fel, sensibile, s-a ajuns la organizarea unui referendum, pentru a vedea “dacă un copil, de 8 martie, îi ia lui maică-sa un ruj sau o spumă de bărbierit”.

”Nu cred că aţi reacţiona foarte frumos, stimaţi colegi de la UDMR, dacă, începând de astăzi sau de mâine, o mulţime de colegi de-ai dumneavoastră din Parlament ar avea nişte propuneri de discuţie amiabilă de restrângere a unor drepturi pe care le aveţi deja. Nu ne-am dori, Dumnezeule, dar să discutăm despre chestia aia amiabil, fără patimă, fiindcă pe teme de genul ăsta am ajuns să facem un referendum, să vedem dacă un copil, de 8 martie, îi ia lui maică-sa un ruj sau o spumă de bărbierit, tot aşa, amiabil. E jenant ce faceţi, stimaţi colegi”, a spus Mihai Tudose.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri, cu 20 de voturi "pentru" şi 218 de voturi "împotrivă" proiectul de lege privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Potrivit raportului Comisiei de administraţie publică, iniţiativa legislativă vizează crearea unei entităţi statale distincte, paralelă cu statul naţional unitar român. În timpul dezbaterilor, deputatul UDMR Kulcsar Gyorgy a acuzat de ură şi de necunoaştere a istoriei persoanele sau instituţiile care susţin că Ţinutul Secuiesc nu există, iar PSD şi PNL au invocat anul Centenarului şi riscul de a crea falii în societate, anunţând că vor vota îmotriva proiectului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite