Mesajul PACT pentru cei de la Sky News: Să vă fie ruşine! Aici nu e vorba de jurnalism, aici e vorba de o păcăleală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PACT, Sebastian Burduja. FOTO Facebook Sebastian Burduja
Preşedintele PACT, Sebastian Burduja. FOTO Facebook Sebastian Burduja

În urma scandalului Sky News, preşedintele Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor, Sebastian Burduja, a transmis un mesaj către Stuart Ramsey şi conducerea Sky News printr-un clip video pe Facebook. Clipul a devenit viral, strângând în doar câteva ore peste 10.000 de vizualizări şi sute de distribuiri.

Preşedintele Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor, Sebastian Burduja, a transmis un mesaj către Stuart Ramsey şi conducerea Sky News printr-un clip video pe Facebook în care i-a criticat pe britanici pentru manipularea acestora în materialul despre „presupusa“ vânzare de arme de pe teritoriul României.

Clipul a devenit viral, strângând în doar câteva ore peste 13.000 de vizualizări, 350 de distribuiri şi reacţii inclusiv ale unor cetăţeni din afara României, care şi-au exprimat solidaritatea cu mesajul lui Sebastian Burduja.

În clipul video, preşedintele PACT îi acuză pe cei de la Sky News şi pe Stuart Ramsey pentru fabricarea reportajului privind traficul de arme din România, mai ales în contextul acţiunilor ulterioare prin care aceştia îşi păstrează susţinerea faţă de această ştire, chiar şi după ce autorităţile române au dezminţit acuzele cu probe clare.

De asemenea, Sebastian Burduja susţine că Ramsey şi echipa sa au fabricat această poveste în România pentru a decredibiliza o ţară membra NATO şi UE, considerând-o „ţara nimănui” (no man`s land).  Preşedintele PACT le cere public lui Ramsey şi postului de ştiri Sky News să-şi prezinte scuzele în faţa românilor şi a colegilor jurnalişti. „Aici nu e vorba de jurnalism, aici e vorba de o păcăleală”, afirmă Burduja. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite