Marian Sârbu vrea să plece de la PSD la ministerul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Sârbu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD
Marian Sârbu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD

Deputatul PSD Marian Sârbu este hotârât să plece din partid şi negociază întoarcerea sa în funcţia de ministru al Muncii în guvernarea PDL, transmite Realitatea Tv, citând NewsIn.

"Marian Sârbu a fost foarte supărat de ceea ce s-a întâmplat la congres şi de faptul că nu a fost lăsat să ocupe funcţia de ministru al Muncii atunci când i s-a propus de PDL", au declarat sursele citate.

În cursul acestei zile, deputatul îşi negociază plecarea din PSD, urmând ca cel mai probabil să intre în tabăra independenţilor din Parlament, în aşteptarea remanierii actualului ministru al Muncii, Mihai Şeitan.

În şedinţa de ieri a Guvernului,  Emil Boc l-ar fi ameninţat pe Şeitan cu schimbarea din funcţie pentru gafele de comunicare legate de distribuirea diferenţiată a alocaţiilor pentru copii

În decembrie, în momentul în care Boc i-a propus lui Marian Sârbu să preia conducerea Ministerului Muncii, CEx al PSD a refuzat acest lucru.

Marian Sârbu a fost membru PSD din anul 1994. A avut trei mandate de deputat pe listele acestui partid, a fost de două ori Ministru al Muncii, prima data în cabinetul Năstase, iar apoi în Guvernul Boc.

Înaintea Congresului din 20 februarie Marian Sârbu a fost anunţat de Miron Mitrea drept unul dintre membrii echipei sale în lupta pentru şefia partidului. A candidat pentru funcţia de vicepreşedinte, dar nu a fost ales.

Plecarea lui Sârbu din partid ar fi o nouă lovitură de imagine pentru PSD, după ce astăzi senatorul Cristian Diaconescu a demisionat din partid pentru a trece la independenţi ca urmare a monitorizării sale înainte de Congresul PSD, în care s-a ales preşedintele partidului.

Revenim cu detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite