Marian Sârbu: UNPR va ieşi de la guvernare dacă la 1 ianuarie pensiile nu revin la valoarea actuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Sârbu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD
Marian Sârbu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD

Fostul social-democrat, actual preşedinte al UNPR, Marian Sârbu, a declarat la Realitatea TV că partidul pe care îl coneduce va ieşi de la guvernare dacă măsurile de austeritate asumate de Guvern vor fi prelungite şi anul viitor.

"Dacă aceste măsuri nu vor fi temporare, noi vom ieşi din această coaliţie, ca să fie foarte clar. Dacă pe 1 ianuarie (2011 - n.r.), dacă, cel puţin în ceea ce priveşte pensiile, nu se revine la valoare actuală, nu mai avem ce căuta în coaliţie", a spus Sârbu.

Liderul UNPR a precizat că susţine măsurile de austeritatre propuse de Executiv deoarece, dacă moţiunea de cenzură trece, în România se va instala o criză politică, care se va "aşterne" peste criza economică şi socială, ceea ce ar fi "devastator".

"Decizia noastră luată deja într-un Biroul Permanent anterior este de a nu susţine moţiunea de cenzură, urmând ca şi mâine (marţi - n.r.) să avem discuţii pe această temă, dacă formal o anumită procedură ar fi mai potrivită sau nu, dar în esenţă UNPR nu susţine această moţiune", a continuat Sârbu.

Premierul Emil Boc a spus miercurea trecută, în şedinţa Birourilor reunite ale celor două Camere, că obiectivul Guvernului este ca "pe parcursul" lui 2011 pensiile să revină la nivelul din prezent.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite