Marian Sârbu, tentat să redevină ministru / Geoană: "Categoric nu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PSD, Marian Sârbu
Vicepreşedintele PSD, Marian Sârbu

Marian Sârbu, vicepreşedintele PSD, este tentat să preia frâiele ministerului Muncii, chiar dacă la Palatul Victoria se va afla democrat-liberalul Emil Boc, dacă  avea "un minim de sprijin" din partea partidului. Liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, respinge din start posibila participare la guvernare a vicepreşedintelui partidului, Marian Sârbu, în calitate de ministru al Muncii.

"Aş intra într-un Guvern PDL cu un minim de sprijin din partea conducerii partidului şi simt că acesta nu există, în ciuda dorinţei mele", a adăugat Sârbu. El a mai spus sursei citate că este exclusă plecarea sa din PSD si că nu va fi vreodată "un electron care iese de pe orbită".

Geoană: "Lucrurile sunt extrem de clare, participarea la guvernare e exclusă"

Liderul PSD, Mircea Geoană a declarat că participarea PSD la guvernare este exclusă, neputând fi de acord cu susţinerea lui Marian Sârbu ca ministru al Muncii, în condiţiile în care a fost respinsă propunerea social-democraţilor pentru un Guvern de uniune naţională.

"La noi lucrurile sunt extrem de clare, dacă domnul Băsescu, domnul Boc vor să guverneze, să-şi asume responsabilitatea guvernării. Propunerea noastră a fost de un Guvern de uniune naţională cu un prim-ministru care să fie acceptat şi acceptabil pentru toate părţile, dacă această formulă nu este posibilă, participarea noastră este exlclusă", a răspuns Geoană.

Ideea ca Marian Sârbu să se reîntoarcă la şefia ministerului Muncii la care a renunţat în urmă cu câteva luni când PSD-ul s-a retras de la guvernare a fost lansată de preşedintele Traian Băsescu aseară la negocierile de la Cotroceni.

"Dacă partidul îl va aproba, cu siguranţă eu voi fi un susţinător. Daţi un semnal de încredere şi lăsaţi-l pe Sârbu ministru", a spus aseară la negocierile cu PSD Traian Băsescu.

Replica lui Mircea Geoană nu s-a lăsat aşteptată: "E o dovadă de încredere". Băsescu a completat afirmând că este o dovadă de încredere "într-un singur om". "Într-un om, da. Nu sunt, la fel cum l-am girat pe Cioloş, Ungureanu, Maior, nu sunt un om care fuge de oamenii valoroşi şi serioşi, cel puţin atunci când mi se par aşa", a subliniat Băsescu.

PSD, momit cu Sârbu

După ieşirea de la consultări, preşedintele PSD a declarat că varianta ca Marian Sârbu să facă parte din Guvern este "o propunere de tip cadou otrăvit".

"A fost făcută o propunere de tip cadou otrăvit, ca un coleg de-al nostru, Marian Sârbu, să facă eventual parte dintr-un Guvern pe care noi să nu-l susţinem. Este probabil o dorinţă a domnului Băsescu de a avea un om competent fără îndoială, dar care să plătească într-un fel măsurile grele care vor trebui să fie luate. Dacă doreşte să aibă Guvern cu PDL, să-şi asume responsabilitatea pentru protecţia socială. PSD este un partid cu o mai mare aplecare către zona socială, dar nu suntem în situaţia să facem împrumuturi şi transferuri într-o perioadă de intermercato. Nu suntem la intermercato, cei care au fost de vânzare, s-au vândut în Parlament, oamenii serioşi rămân alături de partidul pe care-l reprezintă", a susţinut Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite