Marian Sârbu şi-a dat demisia din PSD/ Ponta: Starea de neîncredere din PSD a dus la schimbarea conducerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Sârbu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD
Marian Sârbu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD

Fostul vicepreşedinte al PSD Marian Sârbu a anunţat că este "nevoit" să părăsească partidul. El a făcut această declaraţie după întâlnirea pe care a avut-o cu Victor Ponta.  În replică, preşedintele PSD a spus că deşi înţelege punctul de verdere al lui Marian Sârbu, PSD nu poate susţine cele două legi de care este ataşat el, cea a salarizarii unice şi cea a pensiilor. În privinţa neîncrederii care domneşte în P

Victor Ponta a ţinut să explice că din punctul de vedere al Comitetului de conducere al PSD, săptămâna de miere a actualei guvernări se apropie de sfârşit, deoarece forul de conducere se va întruni luni pentru a decide care va fi traseul pe care îl va urma partidul în continuare. "Fără să anticipez deciziile care se vor lua, cel mai probabil vom reafirma susţinerea noastră pentru Mircea Geoană", a spus Victro Ponta.

"Le cer tuturor colegilor mei să ne batem pentru funcţiile pe care le-am castiat prin votul oamenilor", a anunţat Victor Ponta, care a făcut şi un apel la la reţinere în declaraţii în privinţa plecărilor din partid.

Reacţii la demisia lui Sârbu:

Antonescu despre Marian Sârbu: Facem vedete din oameni care practică prostituţia politică

Oprea: Prietenul meu Marian Sârbu va avea un rol important în viitoarea construcţie politică

"Obligaţia noastră este de a ne purta ca partid de opoziţie", a explicat Ponta.

"După 16 de prezenţă în partid, sunt nevoit să plec din partid", a spus Marian Sârbu.  Este al şaselea parlamentar care pleacă din PSD, de la alegerea lui Victor Ponta a declarat că cel mai probabil se va alătura grupului independenţilor din Parlament, grup condus de Gabriel Oprea.

Marian Sârbu a spus că principala sa nemulţumire este legată de situaţia "destul de suspicioasă", "o stare de neîncredere" din partid. El a precizat că în actualele condiţii nu poate avea eficienţă în domeniul social, pe care îl coordonează de 16 ani în PSD, iar cererea unor colegi de a fi împotriva propiilor sale principii l-au determinat să ia decizia de a pleca.

Întrebat care a fost subiectul  pe care a avut-o cu actualul preşedinte PSD, Marian Sârbu a precizat că a fist o discuţie de principii şi că nu a fost vorba despre negocieri de funcţii, iar Victor Ponta a părut că îi înţelege poziţia.

Reamintim că ieri, Marian Sârbu a afirmat că "de foarte mult timp" poartă discuţii cu unii membri ai grupului Independenţilor care "majoritatea sunt tot oameni din PSD".

"Ideea acestei noi formaţiuni de stânga nu este nouă, le-am spus colegilor mei din partid de foarte mult timp că PSD-ul nu poate să mai rămână singur pe zona aceasta pentru că nu mai are proiecte", a declarat Sârbu.

Acesta a precizat că nemulţumirile sale sunt legate de "linia strategică a partidului". "Uneori, în partid, mi se cere să fiu inconsecvent cu propriile mele opinii. La multe dintre legi, cum ar fi cea a pensiilor sau a salarizării, am lucrat, am pus suflet. Nu pot acum să vin şi să spun că sunt legi proaste şi trebuie schimbate", a spus Marian Sârbu.Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Marian Sârbu a declarat că nemulţumirile sale nu au nici-o legătură cu Traian Băsescu, "obsesia PSD din ultimii ani". "N-am mai vorbit de foarte mult timp cu Traian Băsescu". El a precizat că îşi asumă în totalitate legea salarizării unice şi 70% din legea pensiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite