Margaret Thatcher a murit. Mesajul de pe Facebook al lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Victor Ponta a transmis un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook în care îşi exprimă regretul faţă de decesul „Doamnei de Fier“ a Marii Britanii, Margaret Thatcher, care a murit, luni, în urma unui atac cerebral. ƒ

„Imi exprim regretul profund fata de pierderea uneia dintre cele mai importante personalitati ale secolului XX, Margaret Thatcher.

Doamna Thatcher a fost un lider de o importanta istorica si un simbol al maturitatii politice. A fost, dincolo de orice indoiala, una dintre cele mai puternice femei din lume, care si-a asumat responsabilitatea de a conduce destinul Marii Britanii spre secolul XXI.”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook. 

 „Cu durere în suflet, Mark şi Carol Thatcher au anunţat că mama lor, Baroneasa Margaret Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral suferit în această dimineaţă”, a anunţat lordul Bell.

„Doamna de Fier”, Margaret Thatcher,  cel mai longeviv premier al Angliei începând de la începutul secolului al XIX-lea, a cerut să fie înmormântată alături de soţul ei.

Regina Angliei a primit „cu tristeţe” vestea, relatează AFP, iar actualul premier al Marii Britanii, David Cameron, a spus că ţara „a pierdut un mare lider”. „Am aflat cu regret de moartea Baronesei Margaret Thatcher. Am pierdut un mare lider, un premier extraordinar şi un britanic grozav”, a declarat Cameron.

Margaret Thatcher a fost singura femeie premier din istoria Marii Britanii şi a condus Partidul Conservator între anii 1979 şi 1990, obţinând trei mandate de premier. Denumirea de „Doamna de Fier” şi-a câştigat-o mulţumită caracterului ei puternic dovedit în timp.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite