Marcel Ciolacu, interviu pentru Reuters: Cred că această coaliţie va avea un viitor şi după anul 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat într-un interviu pentru Reuters că el crede că această coaliţie de la guvernare va rezista chiar şi după anul 2024. De asemenea, acesta a menţionat şi că se va prelungi schema de ajutor în energie din luna aprilie.

Agenţia britanică de presă Reuters relatează despre guvernul aflat în funcţie de trei luni care controlează aproximativ 70% din mandatele din parlament. Se precizează că social-democraţii şi liberalii, foşti rivali, au dezacorduri privind măsurile fiscale şi creşterea salariilor şi a pensiilor, precum şi în legătură cu amploarea măsurilor de sprijin în cazul facturilor crescute la energie. Reuters reaminteşte că România a avut 10 prim-miniştri în ultimii 10 ani.

Ciolacu vorbeşte în interviu despre coaliţia va ajuta la depăşirea crizelor suprapuse din sănătate, energie şi economie.

„Când ai o astfel de majoritate, trebuie să ţinteşti să faci lucruri îndrăzneţe”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Cred că această coaliţie de guvernare va funcţiona până în 2024 şi mai cred că are un viitor şi după 2024 cu aceeaşi structură”, a adăugat el, conform Agerpres. Acesta spune şi că în 3 ani nu se pot face lucruri şi că România trebuie să revină la o stabilitate politică.

Preşedintele PSD a mai precizat că se va prelungi schema de ajutor în energie prin plafonarea preţurilor şi prin subvenţiile pentru gospodării şi companiile mici după expirarea ei în martie, respingând o propunere anterioară de reducere a TVA la preţurile la electricitate începând din aprilie.

BNR a estimat că inflaţia, care a crescut în ianuarie la cel mai mare nivel de peste un deceniu, va ajunge să fie o valoarea din două cifre în aprilie, după ce se încheie schema de subvenţionare.

Reuters reaminteşte că această taxă este ultima în vigoare dintr-o serie de restricţii asupra sectorului energetic introduse de social-democraţi în timpul guvernului din 2018.

Ciolacu s-a mai declarat „ferm convins că vom găsi soluţia corectă (...) pentru statul român, din perspectiva fiscalităţii, şi pentru investitori pentru a realiza aceste proiecte”, menţionând că aceasta este o prioritate a actualei sesiuni parlamentare.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri