Ludovic Orban, întrebat dacă înlocuirea sa de la şefia PNL a fost planul PNL sau al lui Klaus Iohannis: Şi, şi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban moţiunea Forţa Dreptei Foto News
Ludovic Orban moţiunea Forţa Dreptei Foto News

Preşedinte PNL Ludovic Orban a afirmat, răspunzând unei întrebări, în cadrul unei emisiuni la B1Tv, că nu doar o parte dintre membrii PNL, ci şi preşedintele Klaus Iohannis doresc înlocuirea sa din fruntea PNL, potrivit News. El mai afirmă că există oameni din servicii secrete, interne sau externe, care pot să intervină în diferite zone, pentru că vor putere fără a îşi asuma responsabilităţi.

Întrebat duminică, într-o emisiune la B1 Tv, dacă crede că înlocuirea sa din fruntea PNL a fost planul partidului sau cel al preşedintelui Klaus Iohannis, liderul liberal a răspuns: „Şi, şi”, potrivit News. 

Întrebat dacă crede că preşedintele ar folosi pârghiile pe care le are pentru a influenţa alegerile interne din PNL, Ludovic  Orban a răspuns: „Eu vreau să cred că nu a făcut lucrul ăsta şi sper să nu fi făcut lucrul ăsta, pentru că în ceea ce mă priveşte pe mine eu am avut o colaborare exemplare cu preşedintele”, adăugând că după ce va câştiga alegerile interne ale PNL privind preşedinţia partidului va continua această colaborare. Sigur un parteneriat care să fie benefic României şi în acelaşi timp să ţină cont de voinţa PNL”, a mai declarat el. 

Preşedintele PNL a mai susţinut că „democraţia este permanent sub pericol. Întotdeauna există oameni care vor mai multă putere şi oameni care vot să exercite puterea fără responsabilitate. Din cauza asta, societatea civilă, partidele politice – am uitat să spun că serviciile nu au ce să caute în partidele politice – partidele politice trebuie să fie foarte atente la orice fel de interferenţă a unor entităţi care practic”. 

Întrebat în ce măsură crede că membri ai unor servicii secrete româneşti sunt implicaţi în campania prin care se încearcă schimbarea sa de la şefia PNL, el a răspuns: „Este foarte greu să demonstrezi dacă există vreo intervenţie din partea unui serviciu de informaţii pentru că, de regulă, acţiunile pe care le desfăşoară serviciile de informaţii nu se desfăşoară la vedere, se desfăşoară, ca să spun aşa, în zona invizibilă. Pe de altă parte, să ştiţi că sunt o serie de lucruri care s-au întâmplat în această campanie, care mi-au pus serioase semne de întrebare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite