Ludovic Orban, despre alegerile din Republica Moldova: „Salut victoria Partidului Acţiune şi Solidaritate! Este o veste extraordinară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a salutat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, victoria Partidului Acţiune şi Solidaritate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova şi a afirmat că va rămâne alături de acest partid din ţara vecină. Orban a mai arătat că cetăţenii Republicii Moldova „au luat o decizie fermă, pro-europeană”.

„Salut victoria Partidului Acţiune şi Solidaritate! Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, ai cărei cetăţeni au luat o decizie fermă, pro-europeană! Felicitări preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru decizia organizării alegerilor anticipate, care s-a dovedit una corectă, şi pentru determinarea de a crede într-un viitor mai bun pentru toţi cetăţenii moldoveni” a scris Ludovic Orban pe Facebook, duminică seara.

Liderul PNL a mai arătat că îl bucură mobilizarea din diaspora şi a dat asigurări că va rămâne mereu alături de  Partidul Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova.

„Mă bucură nespus mobilizarea diasporei şi hotărârea de a-şi face auzită vocea în favoarea compatrioţilor din Republica Moldova. În calitate de preşedinte al PNL, am fost şi voi rămâne alături de Partidul Acţiune şi Solidaritate, faţă de care mă leagă nu doar apartenenţa la aceeaşi familie politică europeană, ci şi acelaşi ataşament pentru un parcurs democratic şi pro-occidental al Republicii Moldova”, a mai scris Orban.

După procesarea a 48% din buletinele de vot, formaţiunea preşedintelui Maia Sandu, Partidul Acţiune şi Solidaritate - 45%, Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, condus de ex-preşedinţii Vladimir Voronin şi Igor Dodon - 32%, Partidul Şor - 8,3%.

La secţiile de votare s-au prezentat 48,3% din alegători - 1,47 milioane. Diaspora moldovenească a demonstrat din nou o capacitate impresionantă de a se mobiliza la vot. La cele 150 de secţii de votare din străinătate au votat peste 208.000 de cetăţeni, mai puţini alegători în comparaţie cu scrutinul prezidenţial, când peste hotare au votat peste 260.000 de moldoveni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite