Locuri călduţe la stat pentru oamenii Puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, a ajuns să fie numită la intervale de câteva luni în diferite consilii de administraţie FOTO Arhivă personală / Facebook Anca Boagiu
Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, a ajuns să fie numită la intervale de câteva luni în diferite consilii de administraţie FOTO Arhivă personală / Facebook Anca Boagiu

Principalele forţe ale Puterii nu-şi uită veteranii din partid sau persoanele apropiate, fiind găsite funcţii bine remunerate la stat, în diferite consilii de administraţie sau în poziţii de conducere din instituţii subordonate pe linie politică.

Ministerul Transporturilor (condus de social-democratul Sorin Grindeanu), prin intermediul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, a decis să o numească în Consiliul de Administraţie al TAROM, pentru un mandat de patru luni, cu posibilitate de prelungire încă 60 de zile, pe Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Boc, începând cu ziua de ieri (27 aprilie). Este pentru a doua oară când Anca Boagiu este numită în acest CA în ultimele luni. Anterior, când Ministerul Finanţelor era condus de Alexandru Nazare (2021), Boagiu a fost numită în CA-ul Fondului de Garantare a IMM-urilor. În CA al TAROM, liberala Boagiu va avea o indemnizaţie de 12.500 de lei.

Tot nou într-o funcţie de membru al CA al TAROM este Cătălin Dancu. Sprijin pentru această funcţie pe filieră PSD, Dancu este cunoscut pentru faptul că în calitate de avocat a apărat numeroase vedete, de la Gigi Becali la Dinu Patriciu şi Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu. Tot cu sprijin PSD, Dancu a fost, în perioada 2017-2019, consul al României la New York. Leafa lui Dancu va fi tot de 12.500 de lei lunar, mandatul său fiind de patru luni, cu posibilitate de prelungire încă două.

Fiica lui Flutur, directoare la ANCOM

Bine plasaţi în funcţiile publice sunt şi unii copii de demnitari. Un astfel de caz, mediatizat recent, este cel al fiicei lui Gheorghe Flutur (şeful CJ Suceava), Carmen Flutur. Aceasta ocupă funcţia de director al Direcţiei Relaţii Internaţionale din cadrul ANCOM. Însă aceasta nu este angajată recent pe funcţie, ci din vara lui 2019, după cum arată şi declaraţiile de avere ale sale. Nu mai puţin de zece terenuri are fiica lui Gheorghe Flutur, în trei judeţe: Suceava, Dâmboviţa şi Ilfov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite