Liberalul Dragomir Tomaşeschi, membru în BPN al PNL, spune că va cere excluderea Alinei Gorghiu din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu/ Foto: Mediafax
Alina Gorghiu/ Foto: Mediafax

Liberalul Dragomir Tomaşeschi, membru în Biroul Permanent Naţional al PNL, a anunţat că va cere în următoarea reuniune a conducerii partidului excluderea Alinei Gorghiu din PNL, considerând că aceasta şi-a premeditat, miercuri, absenţa de la lucrările Comisiei Juridice a Senatului.

Dragomir Tomaşeschi a declarat, joi seară, pentru News.ro că absenţa Alinei Gorghiu din şedinţa Comisiei Juridice a Senatului nu poate fi tolerată în interiorul partidului, întrucât la reuniunea respectivă s-a votat un subiect important, precum graţierea pedepselor pentru fapte de corupţie.

"Ca membru în Biroul Permanent Naţional PNL voi cere excluderea din partid a senatoarei Alina Gorghiu pentru lipsa ei din Comisia Juridic[ a Senatului. Cred că a fugit întrucât îşi sprijină prietenii din PSD şi ALDE. Sunt sigur că a fost un act premeditat”, a spus Dragomir Tomaşeschi.

Liberalul afirmă că este enervat de faptul că reprezentanţii partidului său una spun şi alta fac şi că nu aşa se bate un partid de opoziţie cu PSD.

"E inadmisibil ce s-a întâmplat. Dacă pleci din comisie, anunţi liderul de grup, ca să te înlocuiască cineva. Nu mai putem continua aşa, ne facem de râs şi nu suntem credibili”, a mai spus Dragomir Tomaşeschi.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la Timişoara, că nu are relevanţă faptul că miercuri a ieşit la un moment dat din Comisia juridică, întrucât votul ar fi fost oricum în favoarea PSD şi a susţinut că strategia liberalilor a funcţionat în final.

Gorghiu, care miercuri a lipsit la vot în Comisia juridică a Senatului, când au fost admise unele amendamente la legea graţierii a explicat că a fost vorba despre o strategie a liberalilor, asumată de ea.

În aceeaşi conferinţă de presă de la Timişoara, Gorghiu a mai declarat că liberalii ar trebui să se concentreze mai mult pe opoziţia faţă de PSD în loc să se axeze pe luptele interne din partid.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris joi, pe Facebook, că opoziţia contează şi este relevantă atunci când este prezentă, iar cei care lipsesc la mize politice foarte mari sunt cei care fac „opoziţia praf” şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac „din hoţie o virtute”, făcând astfel referire la senatorii PNL Alina Gorghiu şi Nicoleta Pauliuc, care au absentat miercuri de la lucrările Comisiei juridice, când s-a votat graţierea pedepselor pentru fapte de corupţie.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite