Klaus Iohannis: România vizează atragerea investiţiilor din Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele a subliniat în cadrul discuțiilor cu omologul din Singapore obiectivul României de atragere a investițiilor singaporeze, arătând că țara noastră este al treilea mare furnizor din UE de servicii IT în acest stat. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Administrația Prezidențială a informat că președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 10 martie 2023, convorbiri cu Președintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, în cadrul căreia „a evidențiat obiectivul României de a crește nivelul relației bilaterale cu Republica Singapore și de a marca o nouă etapă de dezvoltare, având în vedere convergența de valori și principii”.

De asemenea, potrivit sursei citate, președintele României „a evocat un set de obiective comune urmărite de ambii Președinți, precum politicile de incluziune, dezvoltarea economică și socială, precum și tranziția verde”, iar „cei doi șefi de stat au discutat cu privire la rezultatele inițiativelor și acțiunilor derulate în scopul promovării societății informaționale și securității cibernetice, a educației, a egalității de gen, a acțiunii pentru climă și a tranziției energetice verzi”.

În același timp, „cei doi șefi de stat au agreat că România și Singapore beneficiază de toate avantajele pentru a juca rolul de punte de legătură între cele două regiuni de apartenență”.

România dorește amplificarea colaborării în domeniul IT 

„Președintele României a exprimat interesul special pentru dinamizarea relațiilor bilaterale, în acord cu potențialul acestora, mai ales în plan economic-investițional. În context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat obiectivul României de atragere a investițiilor singaporeze, evocând faptul că țara noastră este al treilea mare furnizor din Uniunea Europeană de servicii IT în Singapore, și a menționat că România vizează aprofundarea și amplificarea acestui palier de colaborare, prin inițierea de noi proiecte bilaterale”, a mai arătat sursa citată, președintele subliniind în cadrul discuților și expertiza României în securitate cibernetică, la București fiind Centrul European de Competențe în domeniul securității cibernetice.

Pregătirea Summitului celor Trei Mări, la București 

„Președintele României a prezentat obiectivele de interconectare ale Inițiativei celor Trei Mări și a menționat că va găzdui, în acest an, la București, Summitul acestei platforme, alături de Forumul de Afaceri, și a pledat pentru participarea reprezentanților mediului de afaceri din Singapore în cadrul proiectelor prioritare de interconectare din cadrul Inițiativei”, a mai arătat sursa citată.

În același timp, șeful statului a subliniat că România „sprijină ferm dialogul și cooperarea constructivă dintre Uniunea Europeană și Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), conform Parteneriatului Strategic încheiat în 2020”. 

Potrivit sursei citate, la rândul său, președintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, „a subliniat potențialul extrem de important al relației bilaterale pe fondul creșterii rolului și importanței României în Uniunea Europeană și NATO, precum și la nivel regional, inclusiv în contextul geopolitic actual generat de efectele războiului din Ucraina”.

De asemenea, omologul din Singapore „a evidențiat importanța creșterii investițiilor și comerțului bilateral, având în vedere oportunitățile oferite de sectoare precum IT&C, securitate cibernetică și turism”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite