Klaus Iohannis: „Preşedinţia nu este o ţintă pentru mine în 2014”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis s-a înscris în PNL pe 20 februarie FOTO Mediafax
Klaus Iohannis s-a înscris în PNL pe 20 februarie FOTO Mediafax

Edilul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a făcut mai multe declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă ţinute joi, 21 februarie, cu privire la decizia acestuia de a intra în Partidul Naţional Liberal.

Primarul Sibiului a declarat că va candida pentru o funcţie de conducere în PNL. Care va fi aceasta, se va stabili astăzi în Bucureşti, unde Iohannis este aşteptat să vină.

„Nu-mi doresc o funcţie anume, nu am intrat în PNL ca să iau o anumită funcţie sau să iau funcţia cuiva”, a spus Iohannis.

Acesta nu a exclus însă ca în 2014, dacă preşedintele actual al partidului, Crin Antonescu, va fi ales preşedinte al ţării să urce în fruntea partidului: „este posibil ca atunci să fie un din posibilităţile care ar intra în discuţie”. 

Primarul Sibiului a mai adăugat că el nu vizează nici postul de prim-ministru, nici cel de preşedinte şi că nu intenţionează să plece din Sibiu. „Am intrat în PNL pentru a face pasul pentru politica naţională, evident în beneficiului Sibiului. Eu nu plec acum din Sibiu, dacă cineva şi-a pus speranţe în acest sens, îmi pare rău”, a mai declarat Iohannis.

Înscrierea în PNL, o mişcare pentru Sibiu şi nu împotriva

Întrebat ce vor crede sibienii despre intrarea sa în PNL, având în vedere asocierea în USL, Iohannis şi-a exprimat speranţa că aceştia îi vor înţelege mişcarea.

„Cu siguranţă, mulţi sibieni se vor întreba ce înseamnă această mişcare şi pe bună dreptate, pentru că dintr-o persoană politică independentă am devenit o persoană înscrisă în PNL. Sper să înţeleagă sibienii că este o mişcare pe care am gândit-o pentru Sibiu şi nu împotriva Sibiului. Sper să înţeleagă că nu mă voi îndepărta nici de Sibiu, nici de sibieni", a spus el.

Iohannis, guvernator de regiune

Klaus Iohannis a mai spus că nu exclude o funcţie de viitor guvernator al unei regiuni şi că îşi doreşte chiar ca o viitoare regiune să aibă capitala la Sibiu. Cât priveşte adeziunea sa la PNL, Iohannis spune că nu s-a înscris la o anumită filială, ci că s-a înscris printr-o excepţie (posibilă în cadrul PNL), a înaintat adeziunea preşedintelui partidului Crin Antonescu şi acesta a aprobat-o.

Iohannis a mai adăugat că are o relaţie bună cu politicianul Călin Popescu Tăriceanu.

La întrebarea legată de concidenţa dintre adeziunea sa la PNL şi sondajul care susţine ca preşedintele partidului are 24% din voturi, Iohannis a explicat că este un pic sceptic la aceste sondaje, care apar în prag de congres.      

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite