Klaus Iohannis, în vizită vineri la Institutul Naţional de Sănătate Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita vineri, de la ora 13.30 Institutul Naţional de Sănătate Publică. Şeful statului va susţine o declaraţie de presă, la finalul evenimentului, transmite Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru va participa şi el la eveniment. 

Vizita şefului statului vine la o jumătate de oră după ce Grupul de Comunicare Strategică anunţă datele referitoare la situaţia îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. 

Vizita preşedintelui la INSP vine în contextul în care numărul cazurilor de COVID a trecut de 3.000 de cazuri zilnice, în timp ce, din numărul de bucureşteni bolnavi de COVID-19 care au fost trimişi acasă de medici după ce s-a constatat că au o formă uşoară a bolii, s-a descoperit că foarte puţini dintre aceştia sunt verificaţi de poliţişti. De acest lucru se fac vinovaţi funcţionarii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.  Practic, mii de bucureşteni infectaţi pot umbla liberi pe străzi pentru că Poliţia nici măcar nu ştie de ei.

Sandra Alexiu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, susţine că DSP Bucureşti poartă integral vina pentru haosul care s-a instalat la nivelul Capitalei în privinţa supravegherii celor infectaţi cu noul coronavirus. „Chiar DSP-ul în sine este un pericol epidemiologic. Nu am avut nici măcar un pacient care a fost verificat de Poliţie sau DSP. Ei (pacienţii - n.r.) m-au întrebat dacă vine Poliţia la uşă, eu le-am spus că cel mai probabil da, dar nici măcar unul nu a fost verificat. Totul din cauza DSP-ului care a pierdut situaţia din mână. Funcţionarii instituţiei nu îşi fac nici datoria de a contacta oamenii infectaţi pentru a le da indicaţiile necesare în termenul legal de 4 ore de la pozitivarea testului. Îi contactează după zile bune. Am o pacientă care a fost contactată după 14 zile, după ce s-a făcut bine. Repet, DSP Bucureşti este în haos, nu face nimic pentru pacienţi”, a precizat medicul.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a trecut de 3.000, joi, când au fost consemnate 3.130 de infectări în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei. În Bucureşti sunt 549 de cazuri noi, la Iaşi - 193, Bacău - 150, Timiş - 142, Dâmboviţa - 128, Cluj - 117, Prahova - 101. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 44 de decese. La Terapie Intensivă sunt internaţi 607 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite