Klaus Iohannis, în New York Times: Avem nevoie de un guvern suficient de puternic, cu un nou mod de abordare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a acordat un interviu pentru New York Times FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis a acordat un interviu pentru New York Times FOTO presidency.ro

Klaus Iohannis în New York Times. România are nevoie de un guvern suficient de puternic, cu o viziune economică pe termen lung, cu un nou mod de abordare şi care să aibă curajul de a păstra un set de reguli, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unui interviu pentru publicaţia americană „The New York Times”.

Şeful statului a anunţat pe pagina sa personală de Facebook că a oferit un interviu celebrului ziar din Statele Unite ale Americii.

„Într-un interviu acordat astăzi pentru cotidianul New York Times, am explicat că în economia românească e nevoie de reguli mai puţine şi mai simple. Avem nenumărate reguli care se schimbă încontinuu şi asta îi descurajează pe investitori”, a notat Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis în New York Times: Ne trebuie un guvern cu un nou mod de abordare

Totodată, Iohannis a menţionat pentru jurnaliştii americani că România „are nevoie de un guvern suficient de puternic şi cu o viziune economică pe termen lung, care să schimbe lucrurile. Ne trebuie un guvern care să vină cu un nou mod de abordare şi care să aibă curajul de a păstra un set de reguli economice atâta timp cât este necesar”.

Iohannis, la o lună de la preluarea mandatului 

Miercuri dimineaţă, pe contul său de Facebook, preşedintele a trecut în revistă principalele demersuri iniţiale într-o lună de mandat. 

„În cele 30 de zile de la preluarea mandatului de Preşedinte al României, am parcurs primii paşi instituţionali către proiectul “România lucrului bine făcut”. Independenţa justiţiei, creşterea bugetului apărării în contextul geopolitic actual, consolidarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, evoluţia admiterii în spaţiul Schengen şi reconfirmarea acţiunilor ferme la nivelul Alianţei Nord – Atlantice sunt doar câteva dintre temele în direcţia cărora am iniţiat demersuri. Voi continua acest drum alături de dumneavoastră, printr-un dialog permanent, prin colaborare şi respect faţă de valorile democraţiei“

Klaus Iohannis, la o lună de mandat 

Discuţii cu Ponta despre criza francului 

Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu premierul Victor Ponta, pentru a discuta despre criza francului elveţian, care afectează zeci de mii de români.

„Am avut astăzi la Palatul Cotroceni o întrevedere cu domnul prim-ministru Victor Ponta în cadrul căreia am discutat situaţia economică în contextul crizei francului elveţian, precum şi despre activitatea executivului din această perioadă. Pe agenda întâlnirii s-au aflat şi teme legate de situaţia internaţională actuală”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este aşteptată să se pronunţe în legătură cu recursul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind decizia prin care i s-a dat câştig de cauză preşedintelui Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate.

Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de către ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului precum şi funcţia de reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite