Klaus Iohannis, despre demisia lui Florin Roman: Va fi acceptată. Îl voi numi interimar pe domnul Virgil Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Adm Prez

Klaus Iohannis a anunţat că va accepta demisia lui Florin Roman din funcţia de ministru al Cercetării şi Digitalizării, menţionând că îl va numi interimar pe Virgil Popescu, ministrul Energie, până când premierul va face o nouă propunere.

"Am primit la Administraţia Prezidenţială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptata si voi numi interimar pe domnul Virgil Popescu până când se stabileşte cine va prelua definitiv acest portofoliu. Documentele vor fi semnate când revin în ţară", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, unde participă la Summitul Parteneriatului Estic.

„Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema şi atacul, dl Dacian Cioloş ne vedem in instanţa. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanţa sau comisie sa dea un verdict”, a scris pe pagina sa de Facebook Florin Roman.

Ministrul Cercetării şi Digitalizării a scris în CV-ul său că a absolvit Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind astfel licenţiat de două ori în acelaşi domeniu. Contactat de Libertatea, rectorul universităţii a descoperit însă că ministrul doar a susţinut un examen de absolvire în incinta Universităţii UBB pentru un alt colegiu din Alba Iulia.

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite