Kelemen Hunor: „Candidatul coaliţiei va avea majoritate în momentul în care se va vota Avocatul Poporului”. Cine este propunerea UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că Fabian Gyula este candidatul Coaliţiei şi va avea majoritate în momentul în care va fi votat ca Avocat al Poporului în plenul Parlamentului, lunea viitoare.

„Mâine va fi audierea candidatului la funcţia de Avocat al Poporului în Comisiile juridice reunite şi votul în plen se va da săptămâna viitoare la o altă şedinţă a plenului reunit. CNA la fel, săptămâna viitoare se va vota dacă mâine CNA îşi va alege preşedintele. (...) Este candidatul Coaliţiei (Fabian Gyula) şi va avea majoritate în momentul în care se va vota. Luni va fi o şedinţă şi se va vota. Există o decizie în Coaliţie legat de Radio, de CNA, de toate instituţiile. Nu le amestecăm”, a Kelemen Hunor, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare, citat de Agerpres.

Liderul UDMR a spus că cei de la USR nu au vrut, în cadrul negocierilor din coaliţie, această funcţie: „Vreţi voi Avocatul Poporului? Luaţi-l! Nu au vrut. Mai mult nu pot să vă spun”.

Întrebat de ce candidatura lui Fabian Gyula nu a fost semnată de cei de la USR, el a răspuns: „Ei au avut astăzi o discuţie în forul lor de conducere şi trebuie să îi întrebaţi pe liderii lor, nu pe mine. Eu nu am nicio treabă cu discuţiile lor interne. Ei nu au zis niciodată că doresc Avocatul Poporului”.

Fábián Gyula este lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai. Gyula a fost procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Târgu-Secuiesc, Turda, Cluj-Napoca şi Tribunalul Cluj, iar din 1999 este cadru didactic. Favoritul UDMR nu e înregimentat politic, de altfel aceasta fiind o condiţie esenţială atât din punct de vedere al legislaţiei, dar şi a discuţiilor din coaliţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite