Iohannis şi Donald Tusk, la concertul de Ziua Europei de la Sibiu. Iohannis: Astăzi România, prin voi, a dovedit că este o ţară primitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Sebastian Zachmann
Foto Sebastian Zachmann

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, participă, joi seară, în Piaţa Mare din Sibiu, la concertul de Ziua Europei. Iohannis a urcat pe scenă şi le-a mulţumit sibienilor şi sibiului care au făcut o impresie ”foarte, foarte bună” în Europa.

”Am sărbătorit în cel mai potrivit si cel mai demn mod, împreună cu toţi liderii europeni, în inima României, aici, la Sibiu, nici că se putea mai bine. Astăzi, dragii mei, reţineţi, astăzi, 9 mai 2019, Europa a venit la noi în România. Astăzi, România a dovedit că este o ţară profund europeană, astăzi România, prin voi, a dovedit că este o ţară primitoare. Astăzi România a primit Europa la ea acasă", a spus Iohannis de pe scena din Piaţa Mare, fiind aplaudat de cei prezenţi.

"Vă felicit pe voi, sibienii, aţi făcut o impresie foarte, foarte bună! Mulţumesc Sibiului, mulţumesc sibienilor, mulţumesc tuturor persoanelor şi instituţiilor", a adăugat şeful statului.

Acesta le-a spus sibienilor prezenţi în centrul oraşului că ziua de 9 mai 2019 ”rămâne ziua în care România a primit Europa la ea acasă”.

"După ce am aprobat Declaraţia de la Sibiu, după ce am discutat despre agenda viitorului Uniunii Europene, este timpul să ne întâlnim aici, în Piaţa Mare, şi să sărbătorim împreună. Sunt foarte bucuros că în memoria noastră astăzi rămâne ziua în care România a primit Europa la ea acasă, astăzi am dovedit că noi suntem români şi noi suntem europeni. Felicitări şi mulţumiri tuturor, acum muzică şi dans!”, a mai spus Iohannis.

Pe scenă au urcat reprezentanţii Ansamblului Folcloric ”Cindrelul – Junii Sibiului”, iar ulterior va cânta şi Delia.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite