Iohannis: Noul Guvern arată că Victor Ponta a minţit. Nu a dorit să continue în formula USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a afirmat, joi, că noua formulă a Guvernului, care urmează să fie supusă votului în Parlament, dovedeşte că „premierul a minţit“ şi că de fapt „nu a dorit să continue în formula USL”.

„E interesant de văzut că Iohannis.

„Nu a dorit să intre, în mod paradoxal, în Parlament pentru o modificare care muta un cuvânt de la o poziţie la alta, spunând că este complicat, că nu se cuvine, în schimb a făcut o nouă alianţă, un nou Guvern. Acest lucru arată clar că a minţit că nu vrea să intre în Parlament, că este complicat. A fost un pretext, aşa cum am spus noi de la început. A fost pretextul cu care a dorit şi a şi reuşit să rupă USL. Victor Ponta nu a dorit să continue în formula USL“, a completat liberalul.

În opinia sa, actualul Guvern este unul neconvingător, cu „puţină personalitate“.

„A construit un Guvern care are puţină personalitate, multe titluri, puţine realizări. Este, cu siguranţă, o abordare care se poate încerca, dar pe mine unul nu m-a convins cu această echipă guvernamentală“, a spus Iohannis.

Întrebat ce părere are despre faptul că premierul şi preşedintele Traian Băsescu s-au înţeles în legătură cu învestirea acestui Guvern, Iohannis a spus că întreaga situaţie i se pare „suspectă“.

„Întreaga fază cu preşedintele şi prim-ministrul mi se pare suspectă. Mai întâi, vine preşedintele tot la cinci minute să declare ceva, lucru neobişnuit şi care trebuia să ne dea de gândit. Ne-a dat. Ne-a explicat preşedintele la tv, cu lux de amănunte, cum trebuie să se procedeze şi că, în niciun caz, nu validează Guvernul dacă nu se procedează aşa cum spune, cu punct şi virgulă. Pe de altă parte, prim-ministrul, care pentru o virgulă nu a vrut să intre în Parlament, dar a făcut cu totul alt Guvern, spunând că este acelaşi program - o aberaţie să spui aşa ceva. Faci o coaliţie cu totul alta şi spui că mergi cu programul fostei coaliţii. În fine, aşa a hotărât, aşa a făcut. Ca apoi, între cafea şi cină, să se producă minunea: s-au înţeles. După părerea mea, s-au înţeles de mult“, a afirmat prim-vicepreşedintele liberal.

Demisia lui Antonescu, un pas corect

Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre declaraţia lui Victor Ponta potrivit căreia demisia lui Crin Antonescu din fruntea Senatului este „sinucidere politică“ şi a precizat că întreaga atitudine din Parlament, la momentul anunţului demisiei, i s-a părut „nepotrivită“.

„Întreaga atitudine acolo, cu bătut din palme şi în mese, mi s-a părut de-a dreptul nepotrivită“, a spus Iohannis.

Citeşte şi:

Noii miniştri au depus jurământul. Băsescu: Salut revenirea UDMR la guvernare. Şampanie nu am, pentru că premierul mi-a dat un buget mic

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie a noilor miniştri, după ce a discutat cu premierul Victor Ponta. La rândul lui, şeful Executivului a fost de acord să modifice programul de guvernare, la solicitarea preşedintelui.

De ce a demisionat Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului: „Nu a fost din orgoliu, nici la nervi“

Liderul PNL, Crin Antonescu, a dezvăluit miercuri motivul care s-a aflat în spatele demisiei sale din funcţia de preşedinte al Senatului şi a ţinut să precizeze că nu a fost un gest făcut “la nervi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite