Iohannis neagă orice interes privind vila de protocol din Aviatorilor: Este o preocupare electorală a unora. Nu am solicitat o locuinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că tema renovării vilei de protocol din Aviatorilor 86 este una electorală, iar el, ca șef de stat, nu a făcut vreo solicitare pentru o locuință unde să se mute la finalul mandatului.

Președintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Am observat că există așa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri. Este o preocupare electorală a unora, nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie, nici nu mi s-a oferit. Deci, tema pentru mine este una despre care citesc în gazetă”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă, după terminarea mandatului, ar accepta să locuiască într-o vilă de protocol pusă la dispoziţie de RA-APPS şi ar accepta să se mute în vila din bulevardul Aviatorilor 86.

RA-APPS a transmis, la finalul lunii februarie, într-un comunicat de presă că „planurile, simulările şi imaginile interioare vehiculate în spaţiul public” cu privire la renovarea unei vile de protocol din Aviatorilor sunt rezultatul „unor simple speculaţii".

„Raportat la suma inclusă în contractul de execuţie lucrări, precizăm că aceasta reprezintă valoarea maximală a lucrărilor, plăţile aferente urmând a fi efectuate pentru lucrările real executate. Estimarea lucrărilor, înainte de semnarea contractului, a fost efectuată după trecerea în revistă a degradărilor vizibile şi în baza costurilor lucrărilor de consolidare şi amenajări la construcţii de acelaşi tip şi realizate în aceeaşi perioadă. Imobilul a fost construit în perioada 1960 - 1965, înainte de existenţa unor norme generale de proiectare antiseismică, prezintă degradări majore şi sunt necesare lucrări ample de consolidare, prin introducerea de elemente structurale care dublează întăresc structura existentă", se explică în comunicatul transmis de RA-APPS, potrivit Agerpres.

Potrivit RA-APPS, lucrările de renovare a vilei fac parte din „strategia de consolidare şi conservare a patrimoniului statului”, prin realizarea investiţiilor la imobilele „emblematice monumente istorice”.

Renovare din fonduri proprii

Totodată, este precizat că lucrările sunt finanțate „exclusiv” din fondurile proprii ale regiei, nefiind accesate fonduri bugetare.

„Imobilul situat în Bulevardul Aviatorilor nr. 86, format din clădire principală cu regimul de înălţime S+P+Et şi construcţii anexe parter, împrejmuire şi utilităţi, se află în patrimoniul RA APPS, iar legea impune administratorilor de imobile să acţioneze în scopul administrării, păstrării integrităţii şi protejării bunurilor proprietate a statului, se menţionează în comunicat”, a mai transmis RA-APPS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite