Iohannis: Lupta anticorupţie trebuie să continue. Legea trebuie să se aplice la fel pentru fiecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, precum şi consolidarea statului de drept şi a instituţiilor democratice, el arătând că în România legea trebuie să se aplice la fel pentru fiecare, pentru că fiecare va fi respectat atunci când nimeni nu va fi personal favorizat.

 Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj la lansarea Raportului de Competitivitate elaborat de Camera de Comerţ Americană în România, prezentat de către consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

Preşedintele subliniază că ”România trebuie să devină o ţară în care munca să fie răsplătită cum se cuvine, în care succesul se bazează pe corectitudine şi performanţă, nu pe favoruri şi relaţii”.

”Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. Numai prin rezolvarea acestei probleme majore vom putea valorifica potenţialul real al economiei noastre. România a făcut paşi importanţi în această direcţie. Eu, ca Preşedinte al României, am un angajament ferm pentru susţinerea luptei anticorupţie. Totodată, alături de competitivitatea economică, este important să încurajăm buna guvernanţă. Aceasta înseamnă, înainte de toate, consolidarea statului de drept şi a instituţiilor democratice. În România, legea trebuie să se aplice la fel pentru fiecare, pentru că fiecare va fi respectat atunci când nimeni nu va fi personal favorizat. Este esenţial să protejăm independenţa justiţiei, să consolidăm integritatea actului de guvernare şi să avem un Parlament mai eficient şi mai responsabil”, susţine Klaus Iohannis.

Şeful statului spune că modernizarea României necesită, deopotrivă, capital străin şi capital românesc.

”Ne bucură faptul că Statele Unite ale Americii sunt şi vor continua să fie unul dintre cei mai importanţi parteneri. Totodată, suntem convinşi că relaţiile noastre economice pot deveni mult mai consistente, mai ales în virtutea Parteneriatului nostru Strategic. Avem încredere că Statele Unite pot deveni, în perioada următoare, unul dintre primii investitori străini din România”, a arătat Iohannis.

Preşedintele a menţionat că, pentru investitorii americani, domeniul IT&C poate deveni un adevărat „hub” cu impact regional, alte sectoare cu un foarte ridicat potenţial investiţional fiind şi sectorul agricol şi cel energetic, industria aviatică, sau domeniul cercetării şi dezvoltării.

De asemenea, piaţa de capital din România oferă oportunităţi deosebite, mai ales că există perspective clare de promovare de la statutul de piaţă de frontieră la statutul de piaţă emergentă, a spus el.

”Economia românească este cu adevărat favorabilă investiţiilor. Avem una dintre cele mai ridicate creşteri economice din regiune, iar majoritatea dezechilibrelor macroeconomice au fost treptat corectate. Nivelul datoriei publice este unul redus, iar România beneficiază de stabilitate monetară şi de un sistem bancar solid. La acestea se adaugă un capital uman înalt calificat şi o piaţă a muncii flexibilă. Însă, trebuie să fim consecvenţi şi să avem o viziune pentru dezvoltarea economică pe termen lung. Acest lucru necesită un proiect de dezvoltare asumat şi continuat indiferent de viitoarele schimbări politice. Pentru a construi este nevoie de continuitate, pentru a face doar paşi înainte”, a mai afirmat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite