Iohannis, despre disputele între PNL şi USR-PLUS: Într-o coaliţie nu e ca la armată, unul comandă şi toţi se execută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedinte al celui mai mare partid din coaliţia de guvernare, şi Klaus Iohannis.FOTO Presidency.ro
Ludovic Orban, preşedinte al celui mai mare partid din coaliţia de guvernare, şi Klaus Iohannis.FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că în coaliţia de guvernare nu este vorba despre dispute, ci despre discuţii. "Într-o coaliţie nu e ca la armată, unul comandă şi toţi se execută", a adăugat el.

Întrebat în conferinţa de presă despre faptul că au apărut dispute între PNL şi USR-PLUS, Iohannis a negat faptul că ar exista tensiuni la guvernare: „Ceea ce numiţi dvs dispute, după părerea mea, nu sunt dispute, sunt discuţii într-o coaliţie".

Şeful statului a completat afirmând că partidele din coaliţie arată că fac parte dintr-un organism viu:„Într-o coaliţie nu e ca la armată, unul comandă şi toţi se execută. În coaliţie e un organism viu, e o discuţie, mai mult sau mai puţin publică, şi se cristalizează o soluţie. E rolul conducerii coaliţiei să negocieze aceste divergenţe. Nu e niciun motiv să credem că oamenii se ceartă. Oamenii discută pornind de la punctul de referinţă propriu. Până acum s-a ajuns de fiecare dată la o concluzie. Ei nu se ceartă. Ei pornesc fiecare de la punctul propriu, negociază şi se găseşte o soluţie", a conchis Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite