Iohannis, de Ziua Poliţiei Române: Un prilej de a aprecia mai bine rolul acestei profesii nobile în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, în mesajul său transmis cu ocazia celebrării Zilei Poliţiei Române, că această zi reprezintă „un prilej de a evoca şi omagia trecutul, dar şi de a aprecia mai bine rolul acestei profesii nobile în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei şi în protejarea comunităţilor”. Şeful statului i-a îndemnat pe poliţişti să nu dea dovadă de indulgenţă faţă de cei care încalcă legea.

„«Ziua Poliţiei Române», celebrată odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, reprezintă în acest an un moment aniversar cu o însemnătate aparte, se împlinesc două secole de atestare documentară a unui serviciu public aflat mereu în slujba cetăţeanului, a comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului. Este un prilej de a evoca şi omagia trecutul, dar şi de a aprecia mai bine rolul acestei profesii nobile în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei şi în protejarea comunităţilor. În prezent, Poliţia Română este o componentă importantă a sistemului naţional de securitate, cu un rol esenţial în menţinerea unui climat social stabil. Cetăţenii români trebuie să se simtă permanent în siguranţă, acesta fiind dezideratul căruia îi este subsumată întreaga dumneavoastră activitate, dragi poliţişti. Aveţi un rol determinant în creşterea gradului de siguranţă publică şi în întărirea sentimentului de securitate în rândul populaţiei”, a transmis Klaus Iohannis, printr-un mesaj transmis de Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a subliniat că „după doi ani dificili în care am avut de gestionat efectele pandemiei de COVID-19, ne confruntăm acum cu agravarea situaţiei regionale de securitate şi cu provocările generate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. În contextul provocat de războiul care se desfăşoară în vecinătatea noastră, o nouă sarcină esenţială pentru dumneavoastră o constituie garantarea siguranţei refugiaţilor care ajung în ţara noastră, rămân aici sau se află în tranzit. În aceste momente, poate mai mult ca oricând, activitatea dumneavoastră dobândeşte un impact sporit asupra vieţii, sănătăţii şi siguranţei românilor. Tăria de caracter, ambiţia de a fi mai buni şi mai eficienţi, ca şi devotamentul pentru respectarea legii şi a drepturilor cetăţenilor, toate acestea trebuie să rămână trăsăturile dumneavoastră definitorii”, a completat preşedintele Iohannis.

Preşedintele i-a îndemnatpe poliţişti să nu dea dovadă de indulgenţă când vine vorba de oameni care încalcă legea. „Toleranţă zero faţă de fenomenul infracţionalităţii este fundamentul pe care se poate construi o societate în care cetăţenii au garanţia că sunt protejaţi. Exigenţele şi aşteptările cetăţenilor faţă de modul în care îşi desfăşoară activitatea Poliţia Română sunt din ce în ce mai mari. Am încredere că vă veţi îndeplini îndatoririle cu responsabilitate şi că veţi asigura servicii de calitate, bazate pe cinste, integritate, onestitate şi respect faţă de cetăţenii români. La mulţi ani!”, a conchis şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite