Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţii ale lui Bogdan Licu şi Mihaela Ciochină. Cei doi preiau mandatul de judecător CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency
Klaus Iohannis FOTO Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare a procurorului Bogdan Licu, dar şi a consilierei prezidenţiale Mihaela Ciochină. Cei doi urmează să preia mandatul de judecători CCR. Jurământul noilor magistraţi ai Curţii Constituţionale ar urma să aibă loc sâmbătă, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Şeful statului a semnat decretele de eliberare din funcţie pentru mai multe persoane cu funcţii importante. În primul rând, prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a fost eliberat din funcţie. De asemenea, Mihaela Ciochină, consilier prezidenţial pe probleme de Drept constituţional, a fost eliberată din funcţie. 

Cei doi, Licu şi Ciochină, urmează să preia mandate de jucători ai Curţii Constituţionale a României. Cereonia de depunere a jurământului va avea loc mâine, potrivit informaţiilor „Adevărul”. 

De asemenea, Klaus Iohannis a eliberat-o pe Anişoara Ancu din Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Mai mult, Ancu a fost numită consilier prezidenţial. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite