Ioan Rus crede că, în politica românească, trebuie promovată ”generația Victor Ponta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a pledat, duminică, pentru promovarea generaţiei de 40 de ani în politica românească - "generaţia Victor Ponta" - şi a susţinut că în interiorul Uniunii Social Liberale există suficienţi oameni care să genereze o atitudine progresistă.

Întrebat despre o nouă platformă politică, la care "grupul de la Cluj" să ia parte în viitor, Rus a afirmat că "platforma Neamţu şi Papahagi" nu reprezintă modele de luat în seamă.

Potrivit lui Rus, social-democraţi precum Ion Iliescu şi Radu Mazăre "sunt un cuplu bun" şi trebuie promovată generaţia politică a premierului Victor Ponta.

"Ion Iliescu şi Radu Mazăre sunt un cuplu bun. M-a întrebat un ziarist azi dacă am pierdut ceva. (...) Şi i-am răspuns că mi-am pierdut boii de la bicicletă şi am câştigat praful de pe tobă. (...) PSD mă are membru şi pe mine. Cum eu îl ascult pe Dragnea, trebuie să mă asculte şi el pe mine. (...) Platforma Neamţu şi Papahagi nu sunt modele de luat în seamă. Cred că în interiorul USL există suficient de mulţi oameni raţionali astfel încât să genereze o atitudine acceptabilă progresistă a acestui grup de partide vizavi de toate problemele pe care România le are în acest moment. Nu cred că e nevoie de o altă platformă, cred că e nevoie de un minim de efort ca toate aceste probleme să se gestioneze în interiorul USL", a spus Rus, la Realitatea tv.

El a dat drept exemplu modelele austriac şi german care guvernează în coabitare pentru interesul naţional al respectivelor ţări.

"Deci nu putem să nu plecăm de la ideea că nu s-ar putea. Trebuie să sprijinim generaţia Victor Ponta pentru că, altfel, peste 15 ani, nouă nu are cine să ne dea pensie. Deci, fie promovăm şi susţinem această generaţie de oameni, de 40 de ani, astfel încât să modifice ceva din năravurile pe care le avem în acest moment, altfel ne îndreptăm încet, încet spre un dezastru. (...) Totuşi, pe frustrări individuale nu se pot construi lucruri solide şi atunci şi Băsescu va trebui să renunţe la frustrările sale şi Ponta şi Antonescu şi Rus şi să încercăm să gândim pozitiv la acest final de an, pentru că locuri să competiţionăm avem cât nu ne trebuie", a argumentat social-democratul.

Întrebat ce nume poate da din generaţia de 40 de ani, acesta a arătat că numele primului-ministru este suficient. "Nu vreau să dau nume, pentru că nu vreau să creez probleme şi nici nu mă erijez în diriginte", a motivat Rus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite