Încă un deputat se alătură partidului lui Voiculescu. Steluţa Cătăniciu părăseşte ALDE şi se înscrie în PPU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steluţa Cătăniciu FOTO Arhivă
Steluţa Cătăniciu FOTO Arhivă

Deputatul clujean Steluţa Cătăniciu a anunţat luni că părăseşte ALDE şi că se alăture Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), în spatele căruia se află Dan Voiculescu. Aceasta va conduce filiala Municipiului Bucureşti a partidului.

Potrivit unui comunicat al formaţiunii, Cătăniciu, aflată la al doilea mandat de deputat, devine astfel cel de-al şaptelea parlamentar PPU, alăturându-se Grupării Umaniste din Parlament din care fac deja parte deputaţii Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Dorel Căprar, Andrei Gerea. Eugen Durbacă şi senatorul Teodor Meleşcanu.

„Alături de colegii mei umanişti, cu unii dintre ei chiar am mai colaborat în trecut, îmi doresc să aducem o contribuţie semnificativă, prin iniţiative legislative şi proiecte concrete, prin care să răspundem la cât mai multe dintre nevoile românilor. Am găsit aici, la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), o preocupare reală pentru oameni, pentru categoriile sociale vulnerabile, pentru clasa de mijloc, pentru toţi românii”, a declarat Steluţa Cătăniciu.

În vârstă de 57 de ani, Steluţa-Gustica Cătăniciu a fost aleasă deputat în 2012 din partea Partidului Naţional Liberal. În timpului mandatului a trecut la grupul parlamentar Liberal Conservator, iar în 2016 a fost realeasă deputat din partea ALDE.

Manevrele lui Dan Voiculescu pentru a se insinua din nou în Parlament

Patronul Antenei 3 negociază cu mai mulţi parlamentari PSD trecerea la PPUSL, partidul pe care-l conduce din umbră şi în care i-a adunat pe Maria Grapini, Teodor Meleşcanu, Piedone şi Graţiela Gavrilescu. Dan Voiculescu îl forţează pe Marcel Ciolacu să accepte o alianţă PSD-PPUSL pentru alegerile locale şi parlamentare, susţin surse politice pentru Adevărul. „Felix” oferă la schimb susţinerea posturilor TV pe care le patronează.

Surse politice susţin pentru Adevărul că patronul trustului Intact - turnător la Securitate în comunism şi condamnat pentru corupţie în capitalism - a ofertat mai mulţi parlamentari PSD pentru a trece la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Dan Voiculescu conduce PPUSL prin avocatul Daniel Ionaşcu, unul dintre oamenii săi de încredere, folosit ca paravan. „Voiculescu negociază extrem de dur. I-a chemat la sediul său pe unii senatori şi deputaţi PSD, mai ales pe cei din tabără anti-Ciolacu, care oricum nu mai prind loc eligibil la parlamentare, şi aproape că le-a ordonat să treacă la PPUSL. Dezbină şi pune presiune”, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite