Ilan Laufer anunță separarea FIN de George Simion și de Alianța AUR. Acuzațiile grave pe care le aduce

0
Publicat:

Președintele partidului Forța Identității Naționale (FIN), Ilan Laufer, a anunțat, vineri, separarea de George Simion și de Alianța AUR, în urma unei decizii luate în unanimitate de membrii formațiunii. 

Ilan Laufer: Simion știa că nu o să-și respecte propria semnătură Foto: Facebook
Ilan Laufer: Simion știa că nu o să-și respecte propria semnătură Foto: Facebook

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri îl acuză pe liderul AUR de încălcări grave ale mai multor articole din "Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței" și că își tratează colaboratorii cu „dispreț și umilință”.

Partidul Forța Identității Naționale declară oficial separarea de George Simion și de Alianța AUR. De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente. Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România. Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic”, a scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

Președintele partidului Forța Identității Naționale îl acuză pe liderul AUR că „disprețul și umilința” cu care își tratează colaboratorii va duce la distrugerea formațiunii.

Cu toate că mulți români de bună credință și-au pus speranța în acest proiect politic, președintele AUR, încercând să distrugă mișcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ și scandal mediatic, cu toate că oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă. Acest mod de operare al președintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică și va duce la plecarea altor partide din Alianță, dar și la pierderea oamenilor de bună credință din AUR, a căror încredere a fost trădată. Disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion își tratează cei mai apropiați colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic și va duce la distrugerea Partidului AUR”, a precizat Laufer.

Laufer: Simion știa că nu o să-și respecte propria semnătură

Ilan Laufer susține că deși George Simion și-a pus semnătura pe "Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței AUR", „acesta nu a avut de gând, de la bun început, să-și respecte propria semnătură”, acuzându-l de încălcări grave ale următoarele articole din acesta:

- Articolele 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 și 16 care reglementează înființarea și funcționarea forurilor de conducere, adoptarea deciziilor, structura și ordinea pe liste a candidaților eligibili în alegeri, precum și algoritmul de alcătuire a listelor electorale.

- Articolul 3, litera A, referitor la elaborarea programului politic și de guvernare comun;

- Articolul 3, litera B, referitor la participarea partidelor din Alianță pe liste comune și respectarea candidaților propuși de fiecare partid individual.

Laufer subliniază că decizia privind retragerea Partidului FIN din Alianța AUR a fost luată în unanimitate de membrii acestuia.

Astfel, atât eu, cât și colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile și munca în cadrul Alianței AUR în vederea contribuției la această construcție politică. Cu toate acestea, constatăm că realitatea descoperită este una crudă și contravine protocolului pe care l-am semnat, dar și principiilor democratice esențiale și valorilor naționaliste și suveraniste pentru care ne luptăm, motiv pentru care toți colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianța AUR", menționează liderul formațiunii.

Laufer mai susține că Partidul Forța Identității Naționale: „va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea și dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene și pentru securitatea României în cadrul NATO.”

George Simion, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a semnat în luna noiembrie anul trecut protocolul de asociere cu Forţa Identităţii Naţionale pentru construirea a ceea ce numea un "pol suveranist autentic", el menţionând că drumul spre 50% plus unu, la alegerile din 2024, "este matematică pură", conform Agerpres.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite