Grindeanu e convins că Iohannis va pune premier PSD în mai: „Declaraţii politice am făcut mulţi în diverse perioade”

0
Publicat:

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD și vicepremier, susține că afirmațiile lui Klaus Iohannis despre desemnarea noului premier sunt doar „declarații politice” și nu ar pune în pericol stabilitatea țării.

Sorin Grindeanu îl vede pe Marcel Ciolacu premier, fără nicio emoție FOTO Inquam Photos
Sorin Grindeanu îl vede pe Marcel Ciolacu premier, fără nicio emoție FOTO Inquam Photos

Prezent la Timişoara pentru discuţii cu autorităţile locale şi regionale privind implementarea unor proiecte de infrastructură feroviară şi rutieră, Sorin Grindeanu a fost întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă se teme că îşi va pierde mandatul de ministru la rotativă guvernamentală.

N-am temeri. De ce trebuie să fiu ministru? Sunt deputat în Parlamentul României, trimis de judeţul Timiş", a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.

Răspunzând afirmaţiei preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus miercuri că va lua decizia care i se va părea cea mai bună pentru România când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, Grindeanu a precizat: 

Avem un protocol semnat în noiembrie 2021, care spune ceea ce ştiţi cu toţii - un an şi jumătate e un prim-ministru de la PNL cu vicepremier de la PSD, celălalt an şi jumătate premier de la PSD şi vicepremier de la PNL. E o înţelegere între principalele forţe politice din ţară, eu nu cred că există semne de întrebare din acest punct de vedere, chiar nu cred. Declaraţii politice am făcut mulţi în diverse perioade, aici vorbim totuşi de o înţelegere între PSD, PNL, UDMR şi minorităţi, care reprezintă aproximativ 70% din Parlamentul României. Eu nu cred că e cineva în această ţară care să dorească să strice această stabilitate dată de o coaliţie de 70% din Parlament. Chiar sunt convins că nu trebuie citită declaraţia domnului preşedinte Iohannis în această cheie", a afirmat vicepremierul.

Ministrul Transporturilor a adăugat că a văzut declaraţii inclusiv din partea premierului Nicolae Ciucă „prin care spune că va respecta protocolul”.

Ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar întâmpla rotativa? Vedeţi altă soluţie decât alegerile anticipate?", s-a întrebat Grindeanu, adăugând că „după luna mai premier va fi Marcel Ciolacu, conform protocolului". 

Ce mesaj a transmis Iohannis

Klaus Iohannis a dat de înțelescă se mai gândește pe cine va desemna ca premier în mai 2023, la rotativa guvernamentală. „Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte, ca să zic așa. Dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie, țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi. Și atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem, cu mai multă sau mai puțin lejeritate, peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României. Și atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părțile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere și, în conformitate cu Constituția, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a afirmat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Marcel Ciolacu a reacționat printr-un mesaj pe pagina sa de Facebookîn care a subliniat că șeful statului trebuie să aibă grijă ce decide, pentru că riscă să arunce țara în „haosul guvernărilor de dreapta”. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite