Gigi Becali îşi pregăteşte revenirea în politică. Finanţatorul Stelei vrea să înfiinţeze un partid „al oamenilor care fac voia lui Dumnezeu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Gigi Becali a anunţat, joi, într-o intervenţie telefonică la RTV, că e hotărât să înfiinţeze un partid din care să facă parte oameni ai Bisericii, deşi preoţii nu au voie să ocupe o funcţie politică, conform unei decizii a Sfântului Sinod.

Finanţatorul echipei Steaua susţine că în partid vor putea intra oameni credincioşi. „A fost o hotărâre a Sfântului Sinod şi preoţii nu au voie. Nu renunţ la idee pentru că atunci am spus oameni ai Bisericii. Nu înseamnă numai preoţi, ci şi oameni care fac voia lui Dumnezeu şi care merg la biserică duminica, care merg la Sfânta Liturghie, de sărbători, oameni de bună-credinţă, cu dragoste de Hristos. Nu am renunţat, dar nu am luat binecuvântare când am fost la Muntele Athos. Eu nu mai fac nimic fără binecuvântare. Dacă nu-mi dau voie Sfinţii Părinţi şi nu am rugăciunea lor, nu fac“, a declarat Becali la RTV. 

Finanţatorul Stelei a ţinut să precizeze că el nu va mai candida pentru o funcţie publică deoarece nu mai are nevoie, dar va susţine un partid care promovează valorile creştine. 

„Eu nu pot să candidez şi nu voi candida. Niciodată nu voi mai candida, dar am să susţin un partid din care să facă parte oameni cu dragoste“, a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali a anunţat la începutul lunii decembrie că îşi face partid şi vrea să schimbe parlamentarii şi primarii cu preoţi. Formaţiunea politică se va numi „Familia Ortodoxă“, iar primul obiectiv după ce va ajunge la putere este alocarea de fonduri masive de la bugetul de stat pentru biserici. 

Potrivit noii legi a partidelor politice, înfiinţarea unui partid se poate face doar cu semnătura a trei membri, astfel că lista semnăturilor de susţinere va cuprinde cel puţin trei membri fondatori, faţă de 25.000 de membri fondatori, cum era în vechea lege a partidelor politice.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite