Gheorghe Flutur: „Trebuie să găsim cel mai bun candidat la alegerile prezidenţiale din 2014"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Flutur, secretar general al PDL, a anunţat calendarul de acţiuni al partidului pentru perioada următoare. Printre priorităţi se numără şi găsirea unui candidat viabil pentru alegerile prezidenţiale din 2014. Flutur a precizat că PDL se va reorganiza, dar nu va apela la excluderi în urma episoadelor petrecute în campania pentru parlamentare.

„Pe 23 februarie va fi convocat Consiliul Naţional de Coordonare şi apoi avem Convenţia naţională. În primul rând partidul îşi face propria evaluare a filialelor şi a performanţei modeste sau lipsei de performanţă de la alegerile parlamentare din decembrie, după care discutăm şi următorii paşi, dacă facem sau nu alianţă şi cu cine. Categoric ar fi necesară o colaborare cu alte formaţiuni. PDL trebuie să rămână un partid deschis, de dialog cu celelalte forţe de opoziţie democratică din România pentru a se constitui ca alternativă la USL. De săptămâna viitoare vom face evaluările în teritoriu', a explicat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că la evaluări PDL nu va merge pe excluderi din partid, ci pe găsirea de soluţii pentru eficientizarea activităţii.

Gheorghe Flutur susţine că PDL trebuie să se reorganizeze iar apoi să găsescă cea mai bună soluţie pentru prezidenţialele din 2014. De acest subiect a discutat şi Theodor Paleologu, care a precizat că în mod obligatoriu acest candidat trebuie să vină din partea PDL.

"Nu cred că e înţelept să punem carul înaintea boilor. Lucrurile trebuie să se limpezească mai întii în PDL, să găsim tonul just în opoziţie, să generăm idei şi soluţii, să vedem daca ARD este o alianţă viabila şi abia apoi să identificăm candidatul la preşedinţie. Sigur, problema ne-o putem pune de pe acum, dar prea multă grabă strica. Şi să ne ferească Dumnezeu de frenezia prezidenţiabililor: <Eu! Eu Eu!>", a explicat Paleologu pe pagina personală de Facebook.

Reacţia liderilor PDL vine după ce Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele partidului Forţa Civică, a precizat că partidul său va anunţa candidatul pentru prezidenţiale în următoarele zile.

Întrebat dacă ar fi deschis în privinţa unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din partea drepte Mihai Răzvan Ungureanu a spus că ,,veţi avea răspunsul la această întrebare cât de repede, evident, în următoarele zile".

Paleologu a ironizat dorinţa de a fi prezidenţiabil a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi a sugerat că PDL trebuie să dea candidatul. " Multe lucruri sunt <necesare>, dar puţin probabile. Sunt convins că Forţa Civică are <un punct de vedere foarte clar, foarte articulat> şi, aş adăuga eu, <foarte previzibil> în privinţa candidatului la preşedinţie. Dar principala problema se pune, totuşi, în PDL...", a afirmat deputatul.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite