Gheorghe Falcă: Oraşele din România trebuie să se lupte pentru a atrage finanţări şi investitori străini şi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreşedinte al PNL, susţine că oraşele din România ar trebui să-şi concentreze eforturile în atragerea de finanţări şi investitori străini pentru a se putea dezvolta cât mai mult.

„Primarii ştiu că oraşele pe care le conduc se află într-o competiţie permanentă atât între ele cât şi cu celelalte oraşe din Europa de Est. Tocmai de aceea, fiecare administraţie locală trebuie să gândească şi să implementeze modalităţi de atragere a investiţiilor străine, căci doar astfel comunităţile pe care le conduc se vor putea dezvolta şi vor putea genera prosperitate pentru concetăţenii lor”, arată europarlamentarul român Gheorghe Falcă. 

Liderul PNL subliniază că în această perioadă de criză banii investiţi sunt cu atât mai importanţi pentru comunităţile locale. „Economia tuturor statelor europene a fost lovită de criză, avem un număr record de şomeri, şi toate comunităţile au nevoie de finanţare. Din păcate, multe comunităţi aşteaptă doar ajutor din partea statelor sau banii europeni. Aceasta este însă o greşeală. Rolul primarilor trebuie să fie acela de a se implica direct în identificarea de potenţiali investitori şi de a aduce investiţii în comunităţile lor. Un exemplu de succes în această perioadă este Aradul, un oraş care a confirmat că în ciuda crizei rămâne atrăgător pentru investitori. De aceea, chiar în aceste zile s-a realizat una dintre cele mai mari tranzacţii imobiliare din ultimii ani din întreaga ţară”, arată Gheorghe Falcă. 

„În Arad a avut loc o tranzacţie a 40 de hectare ce implică construcţii de hale pe o suprafaţă de peste 240.000 de mp (24 de hectare), iar investitorul este o mare companie cu sediul la Bruxelles. Acest lucru va aduce locuri de muncă pentru arădeni, mai mulţi bani din taxe şi impozite pentru autorităţile locale şi în general o creştere a nivelului de trai pentru toată zona”, explică Falcă.

Liderul liberal mai punctează şi că investiţiile private urmează de fiecare dată investiţiilor publice: „Investitorii au ales Aradul ca urmare a dezvoltării realizate în zonă în ultimii ani. Autostrada, calea ferată de medie viteză şi condiţiile propice mediului de afaceri au fost motivele care au stat la baza deciziei investitorului de a veni în Arad. Nu în ultimul rând, forţa de muncă a fost calificată pentru a răspunde noilor provocări economice. În Arad se construiesc componente pentru avioane şi elicoptere, componente auto, trenuri, tramvaie şi troleibuze”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite