Gheorghe Falcă: Made in Romania trebuie să devină un brand internaţional. Scopul banilor europeni trebuie să fie dezvoltarea econoică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă susţine că cei 80 de miliarde de euro din bani europeni pe care îi va primi ţara noastră ar trebui folosiţi penturu a dezvolta economia, „mai ales prin utilizarea banilor europeni pentru achiziţionarea produselor de calitate fabricate în România”, precizează acesta.

„Justiţia din România a dat câştig de cauza companiei Astra Arad în procesul intentat Primăriei Municipiului Bucureşti, într-o licitaţie ce viza achiziţionarea a 100 de tramvaie, iar asta demonstrează că firmele româneşti respectă legea şi că sunt capabile să livreze produse de înaltă calitate şi la preţuri competitive pe plan european. În următorii ani, România va putea accesa până la 80 de miliarde de euro din bani europeni, iar aceşti bani trebuie folosiţi în primul rând pentru a dezvolta economia românească. Acest lucru se va face prin fonduri alocate direct dar mai ales prin utilizarea banilor europeni pentru achiziţionarea produselor de calitate fabricate în România”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Europarlamentarul a mai adăugat că produsele fabricate în ţara noastră trebuie să devină în brand internaţional, dând exemplu companii de IT româneşti ale căror produse sunt căutate pe piaţa internaţională.

„Made in Romania trebuie să devină un brand internaţional. Inteligenţa şi seriozitatea românească au contribuit în ultimii ani la apariţia şi dezvoltarea unor companii care sunt vârfuri în domeniile lor. Avem companii în industria IT, în industria producătoare de maşini, în industriile conexe industriei auto, în industria navală care produc astăzi produse căutate pe toate pieţele lumii. De aceea, este absolut normal ca primăriile şi ministerele din România să achiziţioneze produse de la aceste companii”, explică Falcă. 

Acesta a adăugat apoi că în acest sens e importantă accesarea banilor europeni şi investirea lor în dezvoltarea economiei.

„Este important să accesăm cea mai mare parte a banilor europeni, dar mult mai important este ce vom face cu ei. Principalul scop trebuie să fie creşterea economică pe termen lung, iar acest lucru se va realiza doar dacă companiile româneşti vor fi extrem de puternice pentru a se impune şi pe alte pieţe. Astăzi avem o balanţă comercială negativă, însă putem schimba acest lucru cu investiţii inteligente şi cu susţinerea mediului de afaceri”, conchide europarlamentarul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite