Geoană, către Antonescu: Proiectele bune pentru ţară nu sunt pesediste sau peneliste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Arhiva Adevărul
Mircea Geoană FOTO Arhiva Adevărul

Mircea Geoană îi atrage atenţia lui Crin Antonescu, într-o postare pe Facebook, că Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul reprezintă mai mult decăt suma partidelor sau politicienilor care le ocupă vremelnic. Mai mult, Geoană spune că proiectele bune pentru ţară nu au culoare politică.

„Proiectele bune pentru ţară nu sunt pesediste sau liberale sau pedeliste. Guvernul României, ca şi Preşedinţia sau Parlamentul, reprezintă mai mult decât suma partidelor sau politicienilor ce le ocupă vremelnic. Asta face diferenţa dintre un simplu politician şi un om de stat. Poate nu e prea târziu ca domnul Antonescu să înveţe asta“, a scris Geoană într-o postare pe Facebook. 

Acest mesaj vine la o zi după declaraţia liberalului care a spus că nu agreează ideea privind numirea lui Mircea Geoană în funcţia de Înalt Reprezentant al Guvernului.

Premierul Victor Ponta l-a numit pe senatorul PSD Mircea Geoană Înalt Reprezentant al Guvernului, post înfiinţat în cadrul Cancelariei premierului.

Mircea Geoană va avea ca obiective principale: „promovarea unor proiecte economice regionale ale României, ţinând seama de interesul mediului de afaceri din România de a accesa noi pieţe, inclusiv din perspectiva iniţiativei de creare a unui coridor economic denumit generic „Noul Drum al Mătăsii“, organizarea în România a unor conferinţe anuale în domeniul economic, care să atragă personalităţi din domeniul politicii internaţionale şi mediului de afaceri, participarea la proiectele Guvernului privind promovarea ţării în străinătate în vederea atragerii investiţiilor străine, cooperarea cu organizaţii ale mediului civic, economic şi academic pentru promovarea relaţiilor României cu ţări cu economii emergente, promovarea oportunităţii de afaceri în România în cadrul unor evenimente din mediul economic sau în relaţie cu organizaţii internaţionale“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite