Gabriel Petrea a fost reales la şefia TSD. Dragnea a intrat pe muzica filmului Piraţii din Caraibe: „La cum ne hăituiesc ăştia, chiar că suntem piraţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Petrea, între Liviu Dragnea şi Mihai Tudose FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriel Petrea, între Liviu Dragnea şi Mihai Tudose FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul pentru Dialogul Social, Gabriel Petrea, a fost reales duminică la conducerea TSD, cu 2121 de voturi, din 2123, două buletine de vot fiind anulate. Gabriel Petrea a fost singurul candidat. Congresul a durat aproape 4 ore, cea mai mare parte a sa fiind dedicată discursurilor rostite de Mihai Tudose, Liviu Dragnea, Liviu Pleşoianu.

UPDATE Gabriel Petrea a fost reales duminică la conducerea TSD, cu 2121 de voturi, din 2123, două buletine de vot fiind anulate.

UPDATE Liviu Dragnea a intrat la Congresul TSD pe muzica din filmul „Piraţii din Caraibe“. „La cum ne hăituiesc ăştia, chiar că parcă suntem piraţi.Vă mulţumesc că azi sunteţi aici cnd puteaţi să fiţi la mall, la meci sau să staţi pe Facebook. Ştiu că e foarte greu pentru un tânăr să aleagă între o tură prin centrul vechi şi un Congres. Voi sunteţi viitorul partidului. Să nu uitaţi acest lucru. Vă cer să vă apropiaţi cât mai mult de partid. Nu staţi să aşteptaţi că undeva, cândva, cineva vă va oferi. Şcoala este principala condiţie, dar nu este suficientă. Şi ucenicia este foarte importantă. Învăţaţi practica politică venind în partid. Eu eram un foarte tânăr om de afaceri în 1990, aveam 28 de ani. În 94, fetiţa tocmai mi se născuse şi mergeam cu ea în cărucior. Nu era un centimetru pe trotuarele din centrul oraşului pe care căruciorul să meargă lin. Atât de tare i se zguduia căpuşorul încât am luat-o în braţe. Atunci am decis că dacă nu ma implic aş fi laş sau complice cu cei care nu fac nimic. Azi, trotuarele de la care am plecat sunt asfaltate. În 90, în Teleorman nu exista niciun drum judeţean care să fie asfaltat. PSD nu va da înapoi. Când vrei să smulgi societatea din stagnare, trebuie să mergi până la capăt. Nu vreau să fiu complice cu cei care au construit în ultimii 12 ani acest sistem. Nu vreu să fiu complice cu cei care nu vor ca România să devină cu adevărat un stat de drept“, a spus Dragnea. 

UPDATE Mihai Tudose: Prima dată când am participat la un astfel de eveniment a fost acum 25 der ani, când nu exista Internet şi Facebook. O mulţime de colegi din sală, din generaţia mea, am clădit şi am încercat să facem o organizaţie de care suntem mândri toţi. Este cea mai fluidă organizaţie, de departe cea mai greu de condus organizaţie. 

UPDATE Urmează să suţină discursuri Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.

"Sunt aşteptaţi la Congres peste 2500 de tineri din toate judeţele ţării, reprezentanţii fiind până la nivelul organizaţiilor comunale TSD. Pe toată durata evenimentului, vor lua cuvântul preşedinţii organizaţiilor de tineret, liderii Partidului Social Democrat, precum şi invitaţii din străinătate", anunţă TSD.

La Congresul Naţional TSD sunt aşteptaţi reprezentanţi ai tinerilor de stânga din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, precum preşedintele Tinerilor Democraţi Americani, Louis Elrod, preşedintele Tinerilor Socialişti Europeni, Joao Duarte Albuquerque, vicepreşedintele Uniunii Internaţionale a Tinerilor Socialişti, Garo Chadoian şi preşedintele Tineretului Democrat din Republica Moldova, Alexandru Căuia.

În prezent, liderul TSD este Gabriel Petrea, ministru al Dialogului Social. La alegerile de duminică, el va candida pentru un nou mandat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite