FOTOREPORTAJ Monica Macovei: „Am luat 10%. Ştiu sigur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După exit poll-uri, Monica Macovei a pierdut în primul tur al alegerilor. „Adevărul“ a fost prezent la sediul său de campanie, acolo unde pe seară erau adunate câteva zeci de persoane.

Sediul de campanie al Monicăi Macovei a fost amenajat la parterul unei clădiri de birouri din centrul Bucureştiului. La intrare, o motocicletă stă parcată, amintind de momentele în care era folosită în campanie. Ora 19.00. În sediu sunt câţiva oameni, cei mai mulţi stau pe internet. În sala unde se fac declaraţiile de presă sunt jurnalişti, camere, fotografi.

Buchete de flori sunt aşezate în vaze, în holul de la intrare. La secretariat, lumea este adunată în jurul unui calculator. Oamenii se plimbă de colo-colo, discută, fac estimări, calcule. 

image

O persoană din staff-ul Monicăi Macovei apare şi întreabă: "Vreţi să vină să dea o declaraţie acum? O băgaţi în direct? Cu televiziunile vorbesc". După răspunsul negativ, se ia decizia că şeful de campanie va face o declaraţie. După ceva vreme, Daniel Şerban (foto jos) iese în faţa camerelor: "Cerem demisia guvernului Ponta pentru proasta organizare", declară acesta, după ce în prealabil a menţionat că diaspora nu a putut să voteze şi a solicitat prelungirea orarului secţiilor din străinătate.

image

Un domn mai în vârstă, probabil însărcinatul cu logistica şi cateringul, apare brusc şi întreabă voios dacă "e vreun ziarist care nu vrea să mănânce pizza". Pentru că nu primeşte niciun răspuns, declară că "o să vină pizza". Jurnaliştii urmăresc sondajele şi estimările, pe telefoane, tablete, laptopuri. Se fac prognosticuri, glume.

"Doamna Macovei vine la 9 fără un sfert!", se anunţă oficial. "Vreţi să o filmaţi de afară?". După ce cameramanii decid că rămân pe loc, toată lumea aşteaptă ora 21.00 şi exit poll-urile.

image

Monica Macovei apare la sediul de campanie, iar cei 50-60 de oameni o aplaudă. Strângeri de mâini, îmbrăţişări, zâmbete. Monica Macovei se retrage într-un birou, unde îşi pune la punct ultimele detalii ale discursului.

image

Ora 21:00. Monica Macovei vine la declaraţii. I se spune că mai bine să aştepte, că momentan e în direct Klaus Iohannis. "Ăsta vorbeşte încet şi rar", glumeşte Monica Macovei, care aminteşte şi de sloganul contracandidatului său, zâmbind. Adună staff-ul în spatele ei. Începe pe un ton hotărât, vorbeşte despre visuri, despre schimbare, despre lupta care abia acum porneşte. Oamenii prezenţi scandează "Macovei, scapă-ne de ei!". Se aplaudă. Zâmbetele din "live" dispar. "Până la urmă am câştigat?", întreabă ironic unul dintre oamenii din staff.

image

"Am luat 10%, ştiu sigur", spune Monica Macovei apropiaţilor, după ce iese din zona presei. "Dacă ACL-ul avea un alt candidat ar fi câştigat din prima", adaugă ea. Încă nu ştie cui îi va direcţiona voturile din turul al doilea. "Urmează negocieri, discuţii", spune misterios, înainte de a dispărea în spatele geamurilor biroului din C.A. Rosetti.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite