Fostul purtător de cuvânt al PSD: Nu avem un calendar al suspendării lui Iohannis. Declaraţia lui Orban e un pamflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul purtător de cuvânt al PSD, Adrian Dobre. Foto: Inquam.
Fostul purtător de cuvânt al PSD, Adrian Dobre. Foto: Inquam.

PSD nu a discutat despre un „timing” al unei eventuale suspendări a preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la RFI Adrian Dobre, membru al formaţiunii şi fost purtător de cuvânt al social-democraţilor. Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că are „informaţii aproape certe” că PSD pregăteşte declanşarea procedurii de demitere a şefului statului săptămâna viitoare.

Fostul purtător de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a respins vineri ipoteza lansată de preşedintele PNL, Ludovic Orban, potrivăt căreia PSD ar urma să înceapă procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis săptămâna viitoare.

„Eu nu ştiu de unde are Ludovic Orban aceste informaţii. Noi n-am discutat în partid despre un timing sau despre o sancţiune concretă. Am spus într-adevăr că, din punctul nostru de vedere, nimeni nu poate fi deasupra legii, chiar şi preşedintele României trebuie să respecte deciziile CCR şi Constituţia României”, a declarat Adrian Dobre.

Potrivit acestuia, „orice acţiune politică sau juridică ce l-ar determina pe preşedinte în cazul în care ar dori să nu respecte Constituţia ar fi binevenită, dar nu s-a dat nici un termen, nici un calendar sau nici o acţiune concretă". „Aşadar, declaraţia domnului Ludovic Orban vă rog să o consideraţi a fi un pamflet”, a adăugat Adrian Dobre.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că are informaţii „aproape certe” că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va declanşa săptămâna viitoare procedura de demitere din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis. El a spus că acest demers are ca obiectiv controlul asupra Parchetelor, controlul asupra serviciilor de informaţii, promulgarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi susţine că aceasta ne-ar putea duce la o criză fără precedent.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite