Florin Cîţu, vizită la spitalul modular din Pipera: Primii pacienţi, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiţi începând de marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu a vizitat duminică spitalul modular din Pipera. FOTO: Facebook
Premierul Florin Cîţu a vizitat duminică spitalul modular din Pipera. FOTO: Facebook

Prim-ministrul Florin Cîţu a vizitat duminică spitalul modular din Pipera şi a transmis că primii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus vor putea fi trataţi acolo de marţi, urmând ca, în două săptămâni, spitalul modular să aibă o capacitate de aproximativ 400 de paturi cu oxigen.

Florin Cîţu a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că a vizitat duminică spitalul modular Pipera pentru a verifica stadiul lucrărilor. Premierul a transmis că aproximativ 100 de oameni infectaţi cu COVID-19 vor putea fi îngrijiţi în Pipera de la începutul săptămânii următoare, marţi, urmând ca în două săptămâni spitalul să găzduiască 374 de paturi cu oxigen. 

„Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera şi să mă asigur că devine funcţional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienţi, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiţi la Pipera începând de marţi.

În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU. PS: Soluţia să scăpăm de pandemie rămâne tot vaccinarea.”, a scris Cîţu pe Facebook. 

În ceea ce priveşte personalul medical care va deservi unitatea sanitară, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că „este în pregătire, va fi personal, va fi de la ASSMB şi va fi suplimentat  şi din personalul din afara ASSMB”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite