Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu au fost invitaţi să meargă în Ucraina. Deplasarea, pe 27 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a fost invitat să efectueze o vizită oficială în Kiev, Ucraina, de către Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk, potrivit unui comunicat al forului legislativ. Ulterior, şi Camera Deputaţilor a anunţat că preşedintele acestui for, Marcel Ciolacu, a fost invitat pentru o deplasare în Ucraina.

UPDATE Şeful Senatului, Florin Cîţu, a confirmat, într-un mesaj pe Facebook, vizita la Kiev, la invitaţia Preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. Şeful Senatului a precizat că va merge „în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocităţi”. Totodată, Florin Cîţu a precizat că va discuta cu „oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucţie al Ucrainei după război”. 

UPDATE Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu va efectua, pe 27 aprilie, o vizită la Kiev, ca urmare a invitaţiei adresate de preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk. „Va fi o vizită desfăşurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocităţi”, arată un comunicat de presă, citat de News.ro

„Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care ţara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucţie a Ucrainei după război”, mai arată sursa citată

***

„Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a fost invitat să efectueze o vizită oficială în Kiev, Ucraina, de către Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. Detalii suplimentare ale vizitei vor fi anunţate după ce vor fi stabilite”, a transmis Senatul româniei, potrivit News.ro

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut un discurs prin videoconferinţă în Parlamentul României, pe 4 aprilie, context în care a prezentat imaginile masacrului comis de militarii ruşi în oraşele din regiunea Kiev şi le-a mulţumit românilor pentru ajutorul oferit refugiaţilor.

De la izbucnirea războiului în Ucraina, mai mulţi lideri europeni au efectuat vizite la Kiev. Printre aceştia se numără prim-miniştrii Cehiei, Poloniei, Sloveniei, dar premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

De asemenea, prima vizită a unui oficial de rang înalt al UE a fost efectuată de Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European. Şi Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, s-a deplasat în Ucraina, unde a discutat personal cu Volodimir Zelenski. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite