Florin Cîţu revoluţionează PNL: eliminarea pensiilor speciale; eliminarea imunităţii parlamentare; fără sinecuri; eradicarea sărăciei; restituirea caselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor liberali, Florin Cîţu, a prezentat, la Adevarul Live, cinci teme esenţiale pe care PNL ar trebui să se bazeze în campania electorală: restituirea proprietăţilor confiscate de comunişti; eliminarea pensiilor speciale; eliminarea imunităţii parlamentare; concedierea sinecuriştilor PSD; eradicarea sărăciei. „E momentul să mergem după acel electorat care ori nu a votat PNL, ori nu a votat deloc“, a spus Cîţu.

Adevărul: Aţi fost ţinta atacurilor PSD în ultima vreme. De ce i-aţi supărat pe liderii social-democraţi?

Florin Cîţu: E vorba despre vizunea mea liberală. Miniştrii PSD văd cum societatea bolşevică pe care au creat-o se distruge. Eu cred că PNL trebuie să-şi schimbe mesajul în 2019. E momentul să mergem după acel electorat care ori nu a votat PNL, ori nu a votat deloc. E momentul să reintroducem în discursul liberal mesajul liberal. De aceea, propun cinci teme liberale: 

Prima temă: Restituirea în integralitate a proprietăţilor către proprieterii de drept. Sunt oameni care stau în instanţă de 20 de ani. În primele patru luni după ce vom prelua guvernarea, persoanele de peste 65 de ani trebuie să-şi primească imediat proprietăţile. Nu mai au timp să aştepte. Tot ce a fost furat de comunişti trebuie redat înapoi oamenilor. 

Colegii dvs sunt de acord? Şi în PNL există mai multe viziuni. 

E vorba de o îndreptare a unei situaţii dramatice. Trebuie să reparăm acest lucru. PNL trebuie să aibă curajul să repare acest lucru. A doau temă: Eliminarea pensiilor speciale. Când vorbim de pensii, există un singur principiu: contributivitatea. Contribui, ai pesnie. Nu contribui, nu ai pensie. Pensiile speciale sunt nişte premii, de fapt. 

A treia temă. Eliminarea imunităţii parlamentarilor. A patra temă: Guvernarea liberală va trimite acasă tot ce a fost anagjat de PSD-ALDE pe pile. Tot cei care au primit sinecuri vor pleca acasă. Sunt vreo 700.000. A cincea temă: eradicarea sărăciei. Pentru PSD, sărăcia e un isntrument electoral. Mituieşte oamenii săraci şi îi foloseşte la vot. România e ţara unde oamenii primesc ajutor social, dar lucrează în Italia şi Germania. 

Vor renunţa parlamentarii PNL la  pensii sepciale?

PNL a avut în programul de guvernare din 2016 acest lucru şi are şi azi. Când vorbim de sistemul de contributivitate nu au loc şi pensiile speciale. E o temă foarte importantă pentru PNL.

Cine deschide lista PNL pentru Bruxelles?
Trebuie să apreciaţi competiţia. Sunt peste 40 de persoane care s-au înscris în cursă. Lista va fi prezentată în jur de 15 februarie. 

Crin Antonescu e o variantă de deschidere a listei?

Nu aş vrea să vorbeasc despre candidaţi. Orice este posibil. 

De ce aveţi aşa puţine femei pe lista pentru Bruxelles?

Nu aş vrea să vorbim de locuri eligibile până nu vedem lista finală. S-ar putea să avem o supriză: să fie 50/50. Trebuie să luptăm în campanie, să luăm cât mai multe locuri, să ne adresăm electoratului de dreapta. Campania PNL trebuie să vorbească despre ce va face PNL în UE şi în România. Românii asta aşteaptă de la PNL. România liberală a singura soluţie pentru a ieşi din sărăcie, nu e doar un slogan.PNL este singurul partid de dreapta din România. Dar trebuie să ne unim forţele cu celelalte partide din Opoziţie pentru a lupta împotriva PSD. Trebuie să avem un pact de neagresiune în această campanie electorală. La alegerile prezidenţiale, avem un candidat foarte bun: Klaus Iohannis, omul care s-a luptat cu PSD şi a ţinut steagul sus. Nu văd un alt candidat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite