Europarlamentarul Siegfried Mureșan denunță înțelegerea Simion - Șoșoacă. „AUR este la fel de pro-rus și anti-european”

0
Publicat:

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat sâmbătă că înțelegerea făcută între George Simion și Diana Șoșoacă demonstrează faptul că partidul "AUR este la fel de pro-rus și anti-european ca partidul lui Șoșoacă".

Siegfried Mureșan denunță înțelegerea făcută între Simion și Șoșoacă FOTO Arhivă
Siegfried Mureșan denunță înțelegerea făcută între Simion și Șoșoacă FOTO Arhivă

"Oricine a votat sau votează cu cele două formațiuni votează pentru apropierea de Federația Rusă și slăbirea Uniunii Europene", a acuzat eurodeputatul pe pagina sa de Facebook, adăugând că acest lucru "s-a văzut deja și în Parlamentul European, unde europarlamentarii AUR - Șoșoacă au fost singurii europarlamentari români care nu au votat rezoluția Parlamentului European din luna iulie în care solicitam creșterea sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova".

Acesta a adăugat totodată că, "din fericire, europarlamentarii AUR - Șoșoacă sunt izolați în Parlamentul European și nu au putut influența votul covârșitor pozitiv pe această rezoluție. La fel, nu vor influența nicio decizie în Parlamentul European importantă pentru România și pentru Europa".  

Afirmațiile sale vin după ce Diana Șoșoacă a declarat la Realitatea PLUS că a avut o scurtă  întâlnire cu liderul AUR, George Simion, după ce un preot le-a cerut să facă o poză împreună. Însă a subliniat că este de acord cu o alianță doar în condiția în care ea va fi candidatul la alegerile prezidențiale.

"Am înțeles că-mi susține candidatura la prezidențiale și că dorește să facem o alianță. Având în vedere că sondajele arată cu sunt în proporție de 80% naționaliști dacă unim cele două forțe și mă susține la prezidențiale atunci vom câștiga alegerile", a spus Șoșoacă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite