Eugen Tomac îi cere demisia ministrului Educaţiei

0
0
Liderul PMP Eugen Tomac. Foto: Eduard Enea.
Liderul PMP Eugen Tomac. Foto: Eduard Enea.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, i-a cerut, vineri, demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, motivând că din cauza modului în care acesta a administrat ministerul, 8.195 de unităţi de învăţământ vor începe anul şcolar fără autorizaţie de incendiu ISU, iar 1,6 milioane de manuale unice au fost publicate cu greşeli majore.

„Pentru faptul că actualul ministru nu îşi asumă absolut nimic, iar ultima ispravă legată de manualele tipărite, cele 1,6 milioane de manuale (de geografie - n.r.), care valorează peste 5 milioane de euro, sunt un temei puternic, inclusiv cu privire la situaţia unităţilor de învăţământ care nu au autorizaţie ISU, pentru ca ministrul Educaţiei să îşi prezinte demisia. Cel mai mare bine pe care l-ar putea face ministrul, înainte de începutul anului şcolar, este să îşi prezinte demisia şi să explice de ce, împreună cu autorităţile locale, cu Guvernul, nu a reuşit să implementeze un plan naţional în care copiii să înveţe în siguranţă", a precizat Tomac, într-o conferinţă de presă.

Totodată, liderul PMP a mai spus că „este inadmisibil ca, de doi ani de zile, în loc să se găsească soluţii pentru ca elevii României să studieze în siguranţă, liderii PSD ne oferă spectacol după spectacol de cel mai prost gust”. 

„I-am cerut domnului ministru Popa să îmi prezinte situaţia instituţiilor din învăţământ cu privire la avizele referitoare la prevenire şi stingerea incendiilor, acele autorizaţii ISU, şi aveţi aici un răspuns pe care o să vi-l ofer, primit de la ministrul Valentin Popa, care sună aşa: aproximativ 3.109 clădiri, care aparţin unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, deţin autorizaţie PSI, respectiv privind prevenirea şi stingerea incendiilor. 16.129 de clădiri nu fac obiectul autorizării, iar 8.195 de clădiri nu au autorizaţie PSI. Deci cam aşa se preocupă partidul-stat la ora actuală. Este inadmisibil ca, de doi ani de zile, în loc să se găsească soluţii pentru ca elevii României să studieze în siguranţă, liderii PSD ne oferă spectacol după spectacol de cel mai prost gust. Iar, din punctul nostru de vedere, aceasta este una dintre marile probleme cu care se confruntă societatea şi acesta este un mare risc. Aţi văzut cu toţii clădiri prăbuşindu-se, incidente de nedescris într-o ţară a UE, în instituţii de învăţâmânt pe care nu şi le asumă nimeni, iar realitatea este că peste zece zile începe şcoala, cu 8.195 de clădiri care nu răspund rigorilor legii în ceea ce priveşte siguranţa", a conchisTomac. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite