După 30 de ani în Parlament, deputatul UDMR Marton Arpad nu mai candidează. A măcelărit legislaţia penală alături de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marton Arpad ( dreapta) a făcut echipă cu Florin Iordache şi Eugen Nicolicea  FOTO Mediafax
Marton Arpad ( dreapta) a făcut echipă cu Florin Iordache şi Eugen Nicolicea  FOTO Mediafax

UDMR vine cu oameni noi în Parlament: deputatul Marton Arpad a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Acesta a ocupat fotoliul de demnitar timp de 30 de ani, iar în timpul epocii Dragnea a votat cot la cot cu PSD pentru măcelărirea legilor justiţiei.

Marton Arpad a confirmat pentru portalul de limbă maghiară transindex.ro că nu mai candidează.

„Am lucrat în Parlament timp de treizeci de ani. A fost suficient ”, a declarat Marton, potrivit sursei citate. Acesta a mai adăugat că nu a fost vreo presiune din partea conducerii UDMR în acest sens şi că vrea să se retragă din toate activităţile publice.

Totodată, Marton a subliniat că un rol în această decizie l-au jucat şi atacurile la adresa sa. în contextul în care acesta a contribuit la modificarea Legilor Justiţiei în Comisia Iordache, care ulterior au provocat proteste masive în ţară. Transindex mai scrie că acesta era considerat figura simbolică a asocierii dintre PSD şi UDMR. 

În ce priveşte un posibil înlocuitor al său, Marton declară că ar vrea să vadă un candidat dintr-o organizaţie de tineret.

Deputatul UDMR a avut o contribuţie importantă la măcelărirea legilor justiţiei şi codurilor penale în Comisia Iordache, susţinând cot la cot cu PSD modificările propuse de social-democraţi, la ordinul lui Liviu Dragnea. După condamnarea fostului şef PSD, Marton Arpad a fost mutat de către conducerea UDMR din Comisia juridică în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Marton Arpad FOTO Mediafax

Florin Iordache alaturi de Eugen Nicolicea si Marton Arpad FOTO Mediafax
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite