Dragu, atac fără precedent la adresa lui Cîţu: Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă. A promis funcţia şi probabil nu poate să livreze promisiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Dragu, şefa Senatului, FOTO Facebook Anca Dragu
Anca Dragu, şefa Senatului, FOTO Facebook Anca Dragu

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a lansat un atac la adresa premierului Florin Cîţu, despre care susţine că e „disperat” pentru că nu o poate demite, dat fiind faptul că probabil a promis cuiva funcţia.

Întrebată dacă îşi va da demisia, aşa cum solicită premierul Florin Cîţu, dacă Curtea Constituţională nu dă dreptate Parlamentului, Anca Dragu a precizat: „Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă. Probabil că a promis funcţia şi nu poate să livreze promisiunea”. 

Preşedinta Senatului a subliniat faptul că CCR a dat dreptate celor care au arătat că procedura derulării moţiunii de cenzură a fost tergiversată: „Comunicatul CCR ne dă dreptate. Spune că nu poate fi împiedicată procedura”. 

Pentru demiterea şefei Senatului procedura poate fi iniţiată de minim o treime dintre senatori, care să arate că Anca Dragu a încălcat Constituţia sau în repetate rânduri prevederile regulamentare din Camera superioară.

„Art.29. alin (1) Revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puţin una dintre următoarele împrejurări: a)    încalcă prevederile Constituţiei;

b)    încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.  Liberalii nu au în prezent acea treime necesară, aceştia având nevoie de încă patru senatori pentru iniţierea demersului.”, arată Regulamentul Senatului. 

Următorul alineat din Regulament arată şi care este votul necesar pentru revocare: „Revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor”. 

Liberali au doar 41 de senatori, în timp ce pentru iniţierea demersului de revocare au nevoie de 45 de aleşi. Pentru votul decisiv PNL trebuie să aducă de partea sa 68 de aleşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite