Dragnea i-a cerut lui Iordache să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis

0
0
Liviu Dragnea. Foto: Inquam
Liviu Dragnea. Foto: Inquam

Liderul PSD le-a cerut, duminică, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înată trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pe motiv că a susţinut „în repetate rânduri” că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiuliului Uniunii Europene.

„Domnule Mircea Drăghici, domnule Iordache, vă rog ca după Anul Nou să depuneţi acea plângere de înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis”, a spus preşedintele PSD Liviu Dragnea în timpul discursului pe care l-a susţinut în cadrul Consiliului Naţional al PSD. 

Acesta a mai spus că preşedintele ar trebui în plus „chemat şi anchetat”, „pe baza unei suspiciuni rezonabile”, pentru „a apăra statul de drept”. „Acolo vorbim de case luate cu japca şi de câteva sute de mii de euro pentru care familia Iohannis nu vrea să-i dea”, a explicat Dragnea, adresândui-se totodată ministrului Justiţiei Tudorel Toader. „Cred că e o temă bună de reflecţie constituţională, printre pocurori, la facultăţile de drept”, a continuat liderul PSD.

Liderii PSD se reunesc duminică în două şedinţe – una a Comitetului Executiv (CEX), iar alta a Consiliului Naţional – extem de importante nu doar pentru partid, ci şi pentru România ca stat de drept. PSD va decide dacă Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă pe amnistie şi graţiere, care l-ar salva de închisoare pe Liviu Dragnea.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite