Dragnea dă pe mâna fostei prefecte de Teleorman şefia celei mai importante Comisii din Senat. Ce alte Comisii va mai controla PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Dan Daniela, fostă prefectă a Teleroman FOTO Arhiva Adevărul
Carmen Dan Daniela, fostă prefectă a Teleroman FOTO Arhiva Adevărul

Carmen Dan, fostă prefectă a judeţului Teleorman, a fost votată preşedintele Comisiei Juridice din Senat. Tot PSD va mai deţine şi preşedinţia Comisie de Învăţământ, care va fi condusă de Ecaterina Andronescu, Comisia pentru Politică Externă, Comisia de Agricultură şi Comisia pentru Administraţie Publică. Lui Traian Băsescu i-a revenit şefia Comisiei de Dezvoltare şi Strategie economică, iar lui Teodor Meleşcanu, cea de Constituţionalitate.

Senatul a votat, joi, componenţa şi conducerile celor 22 de comisii permanente, cele mai multe, 11, revenind PSD, cinci la PNL, două la ALDE, două la USR şi câte una la PMP şi UDMR.

Social-democraţii vor deţine conducerea a jumătate dintre comisiile permanente ale Senatului. Astfel, Comisia Juridică va fi condusă de către Carmen Daniela Dan, fosta prefectă a judeţului Teleorman, care este absolventă a Facultăţii de Drept la Universitatea Ecologică Bucureşti şi a terminat masteratul în Managementul Afacerilor Publice Europene din cadrul Academiei de Studii Economice. Carmen Dan a fost consilier juridic timp de opt ani în Consiliul Judeţean Teleorman.

Comisia de Buget va fi condusă de către Viorel Arcaş, Agricultura de către Doina Silistru, Politica externă de către Cristian Dumitrescu, Administraţia Publică de către Florin Cârciumaru, Munca de către Ion Rotaru, Comisia de Învăţământ i-a revenit Ecaterinei Andronescu, cea pentru Cultura lui Ioan Vulpescu, Comisia pentru Regulament va fi condusă de Mihai Fifor, cea pentru Afaceri Europene de către Gabriela Creţu şi Transporturile de Ionel Butunoiu.

PNL, al doilea partid ca număr de parlamentari vor deţine conducerea a cinci comisii: la Comisia Economică va fi preşedinte Daniel Zamfir, la Apărare va fi Iulian Dumitrescu, Comisia pentru Drepturile Omului va fi condusă de către Marius Nicoară, cea pentru abuzuri de către Iancu Caracota şi Comisia pentru Românii de pretutindeni va fi condusă de Viorel Badea.

USR şi-a adjudecat şefia a două comisii permanente: Egalitate de şanse - preşedinte Adrian Weiner şi Comisia pentru Mediu, care va fi condusă de Allen Coliban.

În ceea ce îi priveşte pe cei de la ALDE, tot două comisii au primit şi ei: Comisia pentru constituţionalitate, care va fi condusă de către Teodor Meleşcanu, şi Comisia pentru activele statului şi privatizări, al cărei preşedinte va fi Niţă Ilie.

Traian Băsescu a primit şefia Comisiei pentru Dezvoltare şi Strategie economică. UDMR l-a instalat la şefia Comisiei pentru Sănătate pe senatorul Laszlo Attila. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite