Dispută între Vlad Voiculescu şi Violeta Alexandru pe tema implicării ONG-urilor în criza COVID-19. „Ajutor firav“/„Am strâns 20 de milioane de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, a anunţat că ONG-urile din România au strâns din donaţii şi sponsorizări aproximativ 20 de milioane de euro, pentru achiziţia de echipamente de protecţie şi aparatură pentru spitale. Voiculescu a prezentat aceste date după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susţinut că ”aportul entităţilor neguvernamentale a fost firav” în lupta cu pandemia.

”Din păcate, ajutorul din comunitate, inclusiv prin aportul entităţilor neguvernamentale (în criza coronavirusului - n.r.) a fost firav. Până acum. Am văzut puţine comunităţi mobilizate, punând laolaltă resurse şi dorinţă de a lupta împreună. În multe cazuri s-a optat exclusiv pentru accesarea măsurilor de sprijin oferite de Guvern", a susţinut Violeta Alexandru pe Facebook. 

Vlad Voiculescu a răspuns tot pe Facebook: ”Dacă ne uităm la situaţia de ansamblu... e într-adevăr firav ce au putut face ONG-urile. E puţin, e firav: cam vreo 20 milioane de euro, după estimări recente. Aproape 5% a făcut Magic, prin efortul a vreo 15.000 de donatori, cu multe multe nopţi nedormite. Este ceea ce statul putea face printr-o singură semnătură de ministru."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite