Dîncu, ironii la adresa lui Iohannis: Are experiență în a pune premieri PSD, din vremuri imemoriale

0
Publicat:

Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al PSD, a declarat că formațiunea sa nu are emoții privind schimbarea premierilor în luna mai, dat fiind faptul că șeful statului „are experiență în a pune premieri PSD”, aluzie la epoca Dragnea.

Vasile Dîncu are grijă să trimită săgeți constante către șeful statului FOTO Facebook Dîncu
Vasile Dîncu are grijă să trimită săgeți constante către șeful statului FOTO Facebook Dîncu

Klaus Iohannis a vrut să arate că nu este un simplu contabil, că nu este doar un notar care înregistrează un act politic, ci că mai are putere. Evident, domnia sa este cel pe semnătura căruia se pune ștampila, cum se spune în birocrația dâmbovițeană și atunci a vrut să arate că deși se află în ultimii doi ani de mandat, încă are putere și că poate lua decizii (...). Evident că domnia sa are decizia, conform Constituției, dar eu cred că președintele Iohannis nu vrea nici un fel de destabilizare, nu cred că își dorește ca Guvernul să cadă și să ajungem eventual la alegeri anticipate, așa încât sunt sigur că se va comporta constituțional. Are experiență în a pune premieri din partea PSD-ului, din vremuri imemoriale, să spunem așa”, a declarat Vasile Dîncu, în intervenția sa la RFI.

Președintele Consiliului Național al PSD a precizat că formațiunea sa are încredere în liberali, că se vor ține de cuvânt în luna mai. „Da, dincolo de unele dezbateri care apar câteodată și apar în mass-media, în mod firesc, fiecare partid caută să-și păstreze electoratul, caută să-și aducă o continuă irigare a opțiunilor pentru el, să păstreze încrederea oamenilor și atunci câteodată cred că apar polemici de multe ori artificiale cu privire la anumite teme, dar dincolo de aceste lucruri, între PNL și PSD, cu UDMR, evident, ca un fel de catalizator al relației, lucrurile au mers conform proiectului (...). Avem încredere că lucrurile până la urmă vor merge așa cum am stabilit, fără nici o sincopă”, a completat Dîncu, în intervenția la Radio France International.

Ambiguitatea lui Iohannis

În urmă cu aproximativ o lună, Klaus Iohannis a dat de înțeles că nu e bătută în cuie varianta punerii unui premier de la PSD. „Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte, ca să zic așa. Dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie, țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi. Și atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem, cu mai multă sau mai puțin lejeritate, peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României. Și atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părțile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere și, în conformitate cu Constituția, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, afirma liderul de la Palatul Cotroceni. 

De altfel, unii social-democrați l-au luat la țintă pe Klaus Iohannis în ultimul timp, pe tema legate de Canalul Bîstroe, eșecul privind aderarea la Spațiul Schengen sau alte teme interne,  cu impact la nivelul electoratului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite