Dîncu, despre susţinerea unui guvern minoritar: Nu ne putem permite. PSD nu poate vota un partid pe care l-a dat jos. Nu mergem cu nicio propunere la consultări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional FOTO Arhivă Adevărul
Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional FOTO Arhivă Adevărul

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, susţine că niciun caz formaţiunea social-democrată va vota pentru instalarea unui Guvern PNL, dar care să fie sprijinit din umbră de formaţiunea condusă de Marcel Ciolacu. Dîncu a subliniat că PSD nu este împotriva lui Cîţu, ci împotriva guvernării PNL-USR-UDMR.

„Nu avem cum. Electoratul nostru este total împotriva acestui gest. A acceptat proiectul nostru politic, deşi unii ar fi vrut să accelerăm lupta politica. Nu ne putem permite. Nu putem vota un guvern PNL”, a declarat Vasile Dîncu într-un interviu acordat la Prima TV, la emisiunea Insider Politic.  

Întrebat despre un posibil blat între Iohannis şi PSD, Vasile Dîncu a precizat: „Faptele anulează zvonurile şi circuitele paralele de informaţii. AUR şi USR au încercat să ne folosească ca un ciocan pentru a-l da jos pe Cîţu. Noi le-am făcut jumătate de cadou (n.r- celor din USR). Nu putem să le facem cadoul întreg, ca să-i băgăm la guvernare”. 

Preşedintele Consiliului Naţional a subliniat că formaţiunea social-democrată nu ar vota un guvern PNL nici dacă propunerea liberalilor este o altă persoană diferită de cea a şefului partidului. 

„PSD nu poate vota un partid pe care l-a dat jos. Noi avem o problemă cu guvernarea PNL, USR şi UDMR”, a completat Vasile Dîncu.De altfel, acesta crede că liberalii trag de timp: „Eu nu văd o rezolvare la această criză şi nu cred că se va rezolva foarte repede, eu cred că mai degrabă se trage de timp, pentru că există o utopie recentă, mai ales la coaliţia de dreapta”.

Liderul social-democrat a punctat faptul că PSD nu va merge cu o propunere de premier. „Nu mergem în acest moment cu nicio propunere, pentru că vrem să vedem ce vrea preşedintele, în primul rând. Preşedintele este cel care s-a aflat în spatele cel puţin a unei părţi din această criză – cea politică, a girat-o, până la urmă, girându-l pe Florin Cîţu – şi trebuie să-şi refacă guvernarea pentru că acest tip de guvernanţă, nereuşit până acum, cel puţin din perspectiva rezultatelor guvernării – în acest timp este eroul principal”, a conchis Dîncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite