Dacian Cioloş: Pentru mine obiectivul este să câştigăm alegerile prezidenţiale. În 2024 trebuie să avem candidatul cel mai bine plasat. Evident că sunt dispus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, Dan Barna FOTO Arhivă
Dacian Cioloş, Dan Barna FOTO Arhivă

Dacian Cioloş a declarat vineri la DigiFM că obiectivul lui este ca USR PLUS să câştige alegerile prezidenţiale în 2024. Potrivit actualului copreşedinte al formaţiunii la alegerile de atunci, USR PLUS trebuie să aibă candidatul cel mai bine plasat şi nu exclude o posibilă candidatură a sa. Declaraţiile liderului fostului PLUS vin în contextul în care membri USR PLUS vor afla astăzi cine va fi noul preşedinte al partidului.

Copreşedintele USR PLUS declarat într-un interviu la DigiFM că USR PLUS trebuie să prezinte candidatul cel mai bine plasat pentru alegerile prezidenţiale din 2024, chiar dacă nu este vorba despre el sau Dan Barna. 

„În 2024 trebuie să avem candidatul cel mai bine plasat. (...) Pentru mine obiectivul în 2024 este să câştigăm alegerile prezidenţiale. Eu cred că este foarte posibil lucrul acesta şi atunci evident trebuie să alegi candidatul cel mai bine plasat să atingă obiectivul ăsta, să atragă nu doar susţinerea votanţilor USR PLUS, dar să dea încredere unei părţi cât mai mari din alegătorii cetăţeni români şi atunci evident că trebuie să alegem un om cu profilul cel mai bun, fie că e sau nu preşedinte”, a declarat Dacian Cioloş. 

El a precizat că este dispus să candideze dacă va fi cel mai bine plasat şi a prezentat şi cum vede calendarul desemnării candidatului USR PLUS. 

„Evident că sunt dispus pentru asta”, a răspuns el fiind întrebat de o posibilă candidatură. 

„Asta trebuie să se întâmple în 2023. De-asta am şi spus şi propus ca preşedintele partidului, care va fi ales acum, să meargă cu un mandat de doi ani; în 2023 punem din nou totul pe masă, discutăm şi care-i cel mai bun să conducă partidul în campania din 2024, şi care e cel mai bun candidat pentru prezidenşiale din partea USR PLUS”, a mai spus Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite